TGC'nin mesajı şöyle: "Rize'de oynanan Ç. Rizespor- M.Başakşehir maçından sonra M. Başakşehirli futbolcular tarafından üyemiz Ahmet Çağlar Yıldırım ve meslektaşımız Selman Kutlu'ya yapılan saldırıyı kınıyor, sorumlularla ilgili gereken yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu kritik süreçte barış ve kardeşliğin hakim olması gereken spor sahalarında, bizzat sporcular tarafından oluşturulan bu şiddet ortamının kabul edilebilir bir yanı yoktur... 

Saygılarımızla.."

TSYD'nin mesajı şöyle: "Çaykur Rizespor ile Medipol Başakşehir takımları arasında oynanan Spor Toto Süper Lig maçının ardından sadece görevini yapmaya çalışan medya mensuplarına, Medipol Başakşehir futbol takımı futbolcuları tarafından çok çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

Spor ahlakına sığmayacak bir kaba kuvveti, organize bir şekilde kamu görevini geçekleştiren meslektaşlarımıza uygulayarak darp eden futbolcuları ve Medipol Başakşehir kafilesinden bu olaya karışanları en şiddetli şekilde kınıyor, Türkiye Spor Yazarları Derneği olarak olayın takipçisi olacağımızı dile getiriyoruz.
Yaralanan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir bir daha bu tür saldırıların yaşanmamasını temenni ederiz."