Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, İstanbul Kulüplerinin ağırlıkta olduğu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başaralı olamadığını belirterek, Anadolu Kulüplerinin ağırlıkta olduğu bir federasyonu arzu ettiğini söyledi. Şener, tartışma konusu olan Şampiyonluk kupası içinde "Kim doğruysa Şampiyonluk Kupası onun olsun" yorumunu yaptı.
Türk futbolunun can çekiştiğini ve kaos içinde olduğunu ifade eden Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Türkiye'nin büyük takımlara sahip olduğunu belirterek, "Bu takımlar içinde yeni bir TFF başkanı çıkarmak zor değil. Bunu da çıkaracağımızı da ümit ediyorum. Trabzonspor olarak şu anda bir adayımız yok. Daha çok Anadolu Kulüplerinin ağırlığının olduğu bir federasyon olmasını arzu ederim. İstanbul Kulüplerinin ağırlığı olan bir TFF yönetimi yaptık. Olmadı. Başarılı olamadı bir yerde kesildi. İddianamede ismi olan kulüplerin az olduğu isimleri olmayan kulüplerin daha ağırlıklı olduğu bir federasyon oluşturmakta yarar var. Ama bir taraflı başkan olacağı kesin" dedi.

"GELECEK OLAN YENİ BAŞKAN HEMEN KARAR VERMELİ"
TFF'de göreve gelecek olan başkanın nasıl birisi olması konusunda açıklamalarda bulunan Şener, "Hukuku biraz bilmeli ve iyi eğitimli olmalı. Bu benim tariflerim. Bir kulübede bağlı olmamalı. Mehmet Ali Aydınlar çok düzgün bir insandı ama bir kulübe aşırı bağlıydı. Bana TFF başkanı olurumsunuz derseniz ben buna baştan hayır derim çünkü biraz taraf tutarım" nitelemesini yaptı.
Göreve gelecek yeni Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nın şike soruşturmasında bir an evvel karar vermesi gerektiğini vurgulayan Şener, "Bu işin uzamaması için bir formül bulundu. Puan silme olsun dendi ama Genel Kurul'da kabul görmedi. Bunda taktiksel olarak bir hata vardı. Kalkıp bunu kimse anlatmadı. Biz UEFA ile görüştük böyle bir şey öneriyor demedi. Bu sefer büyük kulüplerin bir kısmı '58 Madde değişsin' dedi. Bir kısmı 'değişmesin' dedi. Sonra o formül geri çekildi. TFF yetkisi vardı ama bu
yetkilerini kullanmadı. Mehmet Ali Aydınlar istifa etme yolunu seçti. Gelecek olan da bizimle konuşması lazım ki ne yapacağı konusunda bizde oy verelim" şeklinde konuştu.

"UEFA'DAN HABERSİZ İŞ YAPARSANIZ KENDİ ARANIZDA TOP OYNARSINIZ"
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, UEFA'nın kurullarını uygulamaları Betpark gerektiğini belirterek, "UEFA'dan habersiz bir iş yaparsanız kendi aranızda top oynarsınız. Ben bir kulübün başkanı olmuşum. Şampiyon olmuşum veya ikinci olup Avrupa'ya gitmeyeceksem başkanlık niye yapacağım. Bir gaye yok, bir hedef yok sonunda, ciddi paralar alıyorsunuz. O paralar yok. UEFA'nın kuralları var. Öyle UEFA'ya dik durmayla o işler olmaz. Bu kuralları uygulamalıyız" diye konuştu.

"KENDİMDEN ÇOK EMİN OLDUÐUM İÇİN SAKİNİM"
"Bu süreçte ben kendimden çok emin olduğum için sakinim" diyen Sadri Şener sözlerini şöyle sürdürdü:
"Temsil ettiğim camiadan da çok eminim. Böyle bir sıkıntım yok. Yargı konusu devam ediyor. Birde TFF içinde bir bölüm var. Bunlardan emin olduğumdan dolayı sakinim birde baş olunca çok atlayıp zıplamamak lazım, çok aceleci bir yapıya sahip olmama rağmen, bu sürecin Trabzonspor'a çok önemli sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Bizim İstanbul takımları kadar çok büyük bir medya desteğimiz yok. Bu süreci iyi idare ettiğimize inanıyorum. Hatalarımız vardır. Bu işin bu kadar uzayacağını tahmin etmiyordum."

"KURULLAR DEÐİŞİRSE BU İŞ BİR YIL DAHA SÜRER"
Yeni bir TFF yönetimi göreve geldiği zaman kurullarında değişebileceğini belirten Şener, "Bu gelecek olan yönetimin elinde olan bir iş. İsimler değişebilir. Böyle olursa bun yanlıştır. Çünkü önceki kurullar belli bir yere kadar gelmiştir bu soruşturmada. Kurullar bir daha değişirse bu iş bir yıl daha sürer. Yeni yönetim geldiğinde kurulları değişmemesi gerekir. Play-off'a kadar veya play-off bitecek bir karar verilecekti. UEFA Play-off'dan önce bir karar ver diye söylediği ifade ediliyor. Ondan sonra
derki 3 yıl Avrupa Kupalarına gelme, herkeste rahat eder ondan sonra. Bu olayda UEFA'yı dinleyerek hareket etmek daha doğru olur" şeklinde konuştu.

"BU ORTAMDAN DOLAYI AZİZ YILDIRIM'I ZİYARET EDEMEDİM"
Son zamanlarda yaşanan süreçte Aziz Yıldırım'ı ziyaret edemediğini dile getiren Şener, "Aziz Yıldırım benim arkadaşım, bu ortamdan dolayı kendisini ziyaret edemedim. Durumuna elbette üzülüyorum. En kısa zamanda eski düzenine döner diye umut ediyorum" dedi.

"KİM DOÐRUYSA ŞAMPİYONLUK KUPASI ONUN OLSUN"
Şampiyonluk Kupasını istediklerini yineleyen Şener, "Bütün gayemiz ve çabamız bu yönde. Sohbetlerimiz hep bunun üzerine kurulmuş. Kim doğruysa onun olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim