Trabzonspor'un eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, futbol kamuoyunu pazar gününden beri meşgul eden Trabzon-F.Bahçe maçında yaşanan istenmeyen olaylar ve sahaya atılan yabancı maddelerle ilgi çarpcı açıklamalarda bulundu.

VOLKAN TARAFTARA RAÐMEN CENTİLMENCE OYNADI

Radyospor'da Figen Civan ile İlker Koç'un sunduğu Gündem programına kouşan Yılmaz, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın 'Ne malum, Volkan'ın o bıçağı eldiveninin içinde sahaya getirmediği?' sözünün sorulması üzerine, "Ben Nevzat Şakar'ın sözlerini şimdi sizden duydum. Böyle birşey söyleyebileceğini sanmıyorum. Sahaya bir sürü şey atılıyor. Tepkiler daha düzeyli olabilir. Sporun özelliği bakımından hoş değil.

Volkan'ın avucunda çakı olsa nasıl o kadar süre oyunda kalabilir; atlama, top tutma nasıl yapabilir. Volkan'ın amacı ne olabilir ki? Böyle azdırılmış bir taraftara karşı yine de centilmence oynandı. Ben bütün bu olanlara iyi olmuş, güzel olmuş, diyemem. Bu sektöre yıllarımı verdim. Hoş şeyler değil" cevabını verdi.

RAKI ŞİŞESİNİ ATAN HALA BULUNAMADI

Geçtiğimiz sezon sahaya atılan rakı şişesini atnın hala bulunamadığını hatırlatan Yılmaz, "Darp aletleri girmiş içeriye. Onları bırakın su şişeleri bile zararlıdır. Demek ki kapıda yeterince güvenlik önlemi alınamadı. Bu tür olaylar bir daha yaşanmaması için tribünlere kamera takılmalı. O zaman bu hareketleri kimler yapıyo hepsi ortaya çıkar" dedi.

BAZI YORUMCULAR VAR; ONLARIN KULAKLARINI ÇEKMEK LAZIM

Bazı çevrelerin adrenalini yükseltmek adın taraftarları kasıtlı olarak etkilediğini vurgulayan Yılmaz, "Bütün kulüplerin taraftarları kardeştir. Bunlar sadece adrenalin yükseltmek için yapılan oyunlar. Bazı yorumcular var; onların kulaklarını çekmek lazım. Ben bizzat yapıcam bu işi"

6-0'LIK MAÇTA ŞİKE YOKSA; BİZDE HİÇ YOK

Konuşmasında Aziz Yıldırım'ın durumuna da değinen Yılmaz,"Aziz Yıldırım bir iddia üzerine hala içeride. Dışarıda ve içeride olmak arasında çok fark var. Bu farklı bir psikoloji. Başbakan sekiz takımsız futbol olmaz, dedi; bunu iyi anlamak, yorumlamak lazım. 6-0'lık maçta şike yoksa şayet bizde hiç yok. Gerçi biz de 6-0 maç da hiç olmadı. Yanlış haberlerle kamuoyu oyalandı. Bence bu sezon bizi Avrupa'ya almayacaklar. Sonradan toparlanıp; İngiltere gibi bütün kupalar alınabilinir" şeklinde konuştu.