Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. hafta maçında Atatrük Olimpiyat Stadı'nda Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'u ağırladı.

Karşılaşmaya konuk ekip Sporting Lizbon baskılı başladı ve ilk dakikalarda Beşiktaş yarı sahasında göründü. Beşiktaş adına ilk şutu 7. dakikada Quaresma attı ancak top üstten auta gitti.

Tolga'dan müthiş kurtarış!

11. dakikada gelişen Lizbon atağında sol kanatta topla buluşan Bryan Ruiz'in ortasında Teofilo'nun şutunu kaleci tolga direk dibinde müthiş kurtardı.

Lizbon golü buldu

16. dakikada sol kanatta topla buluşan Bryan Ruiz'in şutu Beck'e çarptı ve top filelerle buluştu.

Golden sonra toparlanan Beşiktaş 23. dakikada Gökhan, topla ceza sahasına yaklaştı ve şutunu çekti, ancak top direğin hemen yanından dışarı gitti.

Mücadelede ilk 30 dakika geride kalırken temsilcimiz Beşiktaş, orta sahada çoğalamadı ve kanatları etkili kullanamadı. Rakip Lizbon ise hızlı ataklarka  ve kanatlardan etkili ortalarla Beşiktaş kalesinde tehlikeler yarattı.

35. dakikada Siyah-Beyazlılar kendi yarı sahasında pas yaparken İsmail Köybaşı topu kaptırdı ve Lizbon'un atağı başladı, Bryan Ruiz'in şutu direğin hemen yanından auta gitti.

Lizbon 2. golü kaçırdı!

37. dakikada defansın arkasına atılan topa hareketlenen Teofilo, Tolga ile karşı karşıya kaldı. Teofilo'nun vuruşunda top auta gitti.

İlk yarı 1-0 Sporting Lizbon'un üstünlüğüyle sona ererken temsilcimiz Beşiktaş rakip yarı sahada etkili olamadı. Konuk ekip Sporting Lizbon ise kanatları çok iyi kullanarak Beşiktaş kalesinde etkili ataklar üretti.

İkinci yarıya Beşiktaş oyuncu değişikliği yaparak başladı. Şenol Güneş, Necip'i oyundan alırken yerine Oğuzhan Özyakup'u aldı.

Tolga mutlak golü kurtardı

49. dakikada ani gelişen Sporting Lizbon atağında Teofilo, kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı, ancak şutunu Tolga Zengin kurtararak farkın 2'ye çıkmasını engelledi.

Gökhan Töre ile golü bulduk!

61. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta Beck topla buluştu ve  Sosa'ya pasını verdi; Sosa şık bir topuk pası ile Gökhan Töre ile topu buluşturdu ve Gökhan'ın şutu filelerle buluşarak maça 1-1'lik eşitlik geldi.

68. dakikada Beşiktaş'ta Sosa oyundan çıkarken yerine Cenk Tosun oyuna dahil oldu. 69. dakikada gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta Quaresma'nın yaptığı ortada Mario Gomez ceza sahası içinde yerde kaldı ancak İtalyan hakem penaltı kararı vermedi.

72. dakikada Oğuzhan orta sahada topu kaptı ve hızla atağa çıktı ve yanındaki Cenk'e pasını verdi, Cenk'in şutunda top direğin hemen yanından auta çıktı.

Galibiyet golünü kaçırdık

85. dakikada gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta Gökhan Töre'nin ortasında önce müsait pozisyonda Mario Gomez vuramadı, sonra Gomez'in pasında Atiba net fırsatı kaçırdı ve Beşiktaş mutlak pozisyondan yararlanamadı. 

Karşılaşmanın son dakikalarında Beşiktaş, galibiyeti getirecek pozisyonlara girse de değerlendiremedi ve Siyah-Beyazlılar, ilk yarısını kötü oynadığı maçı 1-1 bitirerek 1 puanı hanesine yazdırdı.

İlk yarıda orta sahada top yapamayan ve üstünlüğü rakibine kaptıran Beşiktaş, ikinci yarıda ise Oğuzhan'ın oyuna girmesiyle oyunu dengeledi.
*******************************
UEFA Avrupa Ligi'
ne Skenderbeu galibiyeti ile başlayan Beşiktaş, bu akşam sahasında Portekiz ligi ekiplerinden Sporting Lizbon'u ağırlayacak. 


Maç öncesinde Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Veli Kavlak ile Tolgay Arslan'ın yanı sıra geçen sene oynanan Club Brugge maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezası devam eden Olcay Şahan kadroda bulunmuyor.  

Teknik direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe derbisinden farklı bir 11 sahaya sürmeyi tercih etti. Tecrübeli hoca vasat bir performans sergileyen Tosic'İ keserken yerine İsmail'i dahil etti. Güneş, genç yıldız Oğuzhan'ın yerine ise Necip'i tercih etti.

Beşiktaş: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, İsmail Köybaşı, Atiba, Necip, Gökhan Töre, Quaresma, Sosa, Mario Gomez

Yedkeler: Günay, Tosic, Serdar Kurtuluş, Milosevic, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun

Sporting Lizbon: Patricio, J. Pereira, Naldo, Figueiredo, Silva, Carvalho, Aquilani, Mane, Matheus Pereira, Teofilo, Bryan Ruiz