İspanya’nın Villarreal takımında forma giyerken 2009 yılında Beşiktaş’a dönerek 3 yıllık sözleşme yapan milli futbolcu Nihat Kahveci de parasının ödenmediği gerekçesiyle hukuki yollara başvurdu.

Futbolu bırakan ve İspanya’ya giden ünlü isimücretinin bir kısmını peşin aldı kalan bölüm içinse senet yapıldı. 800 bin Euro tutarındaki Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören’in imzası bulunan 1 Haziran 2011 tarihli senedin yanı sıra, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi Ticaret A.Ş.’ye ait 1milyon 640 bin Euro tutarında 8 ayrı senet aldı. Vadesi gelen senetler ödenmeyince Nihat, ödeme tarihi 28 Ocak 2012 olan son senedin süresini de bekledi. Ancak beklediği olmadı.

Kahveci, 3 Şubat tarihinde alacaklarını Youwin tahsil etmek amacıyla İstanbul İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine 800 bin Euro, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi Ticaret A.Ş. aleyhine de 8 ayrı dosyada toplam 1milyon 640 bin Euro’luk icra takibi başlatan Kahveci, toplam2milyon 440 Euro’luk icra takibi başlattı. Kahveci bu alacaklarının yanı sıra borcuna karşılık kaleci Hakan Arıkan’dan aldığı kulübe ait 42 bin TL tutarındaki senedi de ciro ederek bunun için de icra takibi başlattı. Nihat Kahveci’nin haklarında icra takibi başlattığı YıldırımDemirören ve Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi Ticaret A.Ş.’nin icra takibine 1 hafta içerisinde itiraz hakları bulunuyor. İtirazın reddedilmesi durumunda Kahveci’nin tümalacaklarının ödenmesi gerekiyor. Ancak alacakların da ödenmemesi durumunda Demirören ve Beşiktaş Futbol Yatırımları şirketininmal varlığı tespit edilip haciz işlemi gerçekleştirilecek.