Oktay Hilmi Evin 'in UEFA Yetkililerine Yazdığı O Yazı;

Sayın UEFA yetkilileri,

İnsan denen organizmanın tamamlayıcısı onuru ve ahlakıdır. Ahlaktan yoksun bir bireylerin, toplumların, kurumların ne insanlığa ne de var oldukları dünyaya hiç bir katkısı olamayacağı gibi zararları ile karşı karşıya kalırız. 

Futbolun yahut başka bir spor branşının temeli ahlaktan yoksun ise, ne müsabakaların ne sporcu yetiştirmek için harcanan emeklerin hiç bir değeri yoktur. Bu çerçevede 2010-2011 sezonu itibari ile gündeme gelen ama biz taraftarların yıllardır kendi aramızda konuştuğum şike gerçeği sonrası ne yazık ki ne ülkemizin kurumları tarafından ne de sizin tarafınızdan gerekli ve yaptırımcı atılımların yapılmadığına şahitlik etmekteyim. Şike davası ile birlikte su üstüne çıkan bir başka meselede futbol klüplerinin karşılaştığı yaptırımlarda tutarlılık olmadığı ve birilerinin kollandığı noktasında izlenimlerim mevcut. Gerek ülkemi temsil eden TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU'nun gereksede FİFA VE UEFA'nın yönetme olgusundan ve duruşundan uzak, hatta kimi noktalarda pazarlık konusu edilenin spor ahlakı olmasından dolayı üzülüyor ve sporun geleceğine dair kaygı duyuyorum.

Elbette ben bir TRABZONSPOR taraftarıyım. Ancak hangi alanda olursa olsun klübüm ve yöneticilerim nezdinde bir yanlışa imza atılmış olması durumunda da tek rengimin FUTBOL VE AHLAK olduğuna da inanmış bir kimseyim. Yani kendi takımım dahi olsa yeri geldiğinde cezasını çekmesinden tarafım. 
Söylediklerimin paralelinde siz başta olmak üzere spor dünyasının önde gelen yöneticilerinin tez zamanda tüzükleri ve sorumlulukları gereği görevlerini yapmasını istiyorum.

En son olan olayda Irkçı bir söylemde bulunduğundan dolayı gündeme gelen ülkemizin bir sporcusunun gerekli cezayı almadığını öğrenmiş bulunuyorum. Ne yazıktır ki ülkemizde sesimize kulak veren kimseler bulamamaktayız. Sizden uluslararası futbol organizasyonunuzun ve kuruluşunuzun temeline sahip çıkarak derhal gerekli yaptırımlarda bulunmanızı istiyorum.

Ben ahlakın egemen kılındığı bir dünyada sporun bütünleştirici olabileceğine inanarak, TFF'NU VE ADI ŞİKEDE GEÇEN TÜM KLÜPLERLE VE YÖNETİCİLERİ İLE İLGİLİ GEREKLİ YAPTIRIMLARI YAPMAK ÜZERE SİZLERİ GÖREVE ÇAÐIRIYORUM.

UEFA e-mail : [email protected]

Editör: TE Bilişim