Trabzonspor taraftarı ve tekstilci işadamı Ömer Bayraktar tarafindan 29.07.2009 tarihinde Türk Patent Enstitüsü'ne başvurularak "Bize heryer Trabzon "sözünün işletmesinde ki tekstil ürünlerinde marka olarak kullandığını ve 556 sayılı kanun hükmündeki kararnameye göre marka hakkının korunmasını ve bu sözün tekstil ürünlerinde marka olarak kullanılmasını ve kendi adına tescilini talep etti.
 
Daha sonra Türk Patent Enstitüsü'nün 15.07.2011 tarihli 2009 40529 Nolu kararı ile " Bize her yer Trabzon" sözünün 25 emtia numaralı ürünlerdeki marka hakkı 29.07.2009 tarihinden itibaren 10 yil boyunca  Ensobet Ömer Bayraktar adına tescil edildi.
 
Trabzonspor'un itirazı reddedildi
 
Bunun üzerine Trabzonspor A.Ş. yönetim kurulu Türk Patent Enstitüsü'ne itiraz ederek marka tescilinin iptalini istedi. Ancak kurul  bu itirazı reddederek tescil işlemini Ömer Bayraktar lehine onayladı.
 
Trabzonspor kulübü "Bize heryer Trabzon"sözünün marka olarak kullanılmaması  icin dava açti.
 
Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2012/2 es sayili dosyasi ile davalı marka sahibi Ömer Bayraktar aleyhine dava açılarak " Bize her yer Trabzon" sözünün TS Club mağazalarında ki ürünlerde kullanıldığı, bu nedenle  davalı lehine yapilan tescilin iptalini ve Marka sicilinin terkinine ve markanın hükümsüz olmasını talep etti.Davanin yargılamasi devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim