Belli ki 58. maddeyi yeniden düzenleyip kişilerle kulüpleri ayıran federasyonu, süreçte kendini yalnız bırakan kulüp başkanlarını sendeletmeyi düşünüyor. Kulübünü taraftara açıp sosyal ve ekonomik olarak dünya devi haline getirmeyi planlarken, kendi varlıklarından büyük gelirler elde eden rakiplere de güç kaybettirmek istiyor.
Yanında çok önemli hukukçular olduğundan az sonra sizinle paylaşacağım bilgiyi onun bilmemesi imkansız, ancak niyeti gerçekten havuzu bozmaksa bu eylemi engelleyen kanun ve talimat maddeleri şöyle:
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU KURULUŞ VE GÖREVLERİ
HAKKINDA KANUN
Kanun No. 5894 Kabul Tarihi: 5/5/2009
Yayınların ve protokol tribünlerinin düzenlenmesi
MADDE 13 – (1) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki tüm futbol müsabakalarının televizyon, radyo, internet ve her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayınlanmasına, iletilmesine, yayınların düzenlenmesine ve programlanmasına münhasıran Yönetim Kurulu yetkilidir.
(2) Anılan yetki özellikle TFF’nin yayın haklarının merkezi olarak pazarlanmasını ve elde edilen gelirin yetkili organlar tarafından alınan kararlar uyarınca kulüplere dağıtılmasını kapsar.
TFF Statüsü
Madde 8; Üyeliğe kabul etme, üyeliğin askıya alınması ve üyelikten ihraç
3. Başvuruda bulunan gerçek kişilerin başvurularını aşağıdaki belgelerle birlikte yapmaları zorunludur:
a) FIFA, UEFA ve TFF’nin bütün statüleri, talimatları ve kararlarına, bunların statülerinde belirtilen şekliyle CAS/TAS’ı tanıdığına ve FIFA Etik Kurallarına daima uyacağına dair beyanı;
Madde 35 Yönetim Kurulunun Yetkileri
ç) Türkiye futbol liglerinin isim haklarından elde edilen gelirlerin paylaşım esaslarını münhasıran belirlemek. Ancak bu esaslar belirlenirken her ligden elde edilen isim hakkının belli bir oranının daha alt liglerde yer alan kulüplere aktarılması zorunludur.
j) Futbol müsabakalarının televizyon, radyo, internet ve her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayınlanmasını düzenlemek ve programlamak, basılı eser yayınları ile reklamlara ilişkin ticari ve mali hakları münhasıran düzenlemek ve denetlemek,
Madde 74 Yayınların Düzenlenmesi
1. Futbol müsabakalarının televizyon, radyo, internet ve her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayınlanmasına, yayınların düzenlenmesine ve programlanmasına münhasıran TFF Yönetim Kurulu yetkilidir.
2. (12.06.2009 tarihli Genel Kurul kararı ile eklenmiştir.) Anılan yetki özellikle TFF’nin yayın haklarının merkezi olarak pazarlanmasını ve elde edilen gelirin yetkili organlar tarafından alınan kararlar uyarınca kulüplere dağıtılmasını kapsar.
3. Yönetim Kurulu söz konusu yetkiyi kullanırken Türk futbolunun, kulüplerin ve TFF’nin menfaatlerine öncelik verir.
FUTBOL KULÜPLERİ TESCİL TALİMATI
Kulübümüzün tescili halinde;
1) TFF’nin Kanun, Statü, diğer ilgili tüm düzenleme ve kararlarına aynen
uyacağımızı;
4) Yukarıdaki taahhütlerimize aykırı hareket ettiğimiz takdirde tescilimizin iptalini ve
müsabakalara iştirak ettirilmemeyi kabul, taahhüt ve beyan ederiz.
Görüldüğü gibi ben havuzdan çıkıyorum demek çok güç. Kanun ve talimatlara bakınca, “havuzdan çıkan, ligden çıkar” diyebiliriz…
Sıcak günler, can acıtıcı tartışmalar devam edecek sanırım

-Hakan Can