İlk önce UEFA, Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'nda mücadele edebileceğini açıkladı ardından da Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda rakibi belli oldu. Fenerbahçe, Romanya'nın Vaslui takımıyla eşleşti ve ilk maçını İstanbul'da oynayacak. Bu arada Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmesi için 2 tur geçmesi gerekiyor.

İşte tüm bu gelişmelerin ışında Akşam gazetesi genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya bugünkü köşesinde TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, Fenebahçeli Başbakan Erdoğan'ı telefonla aramasını ve müjdeli haberi vermesini anlattı.

İşte İsmail Küçükkaya'nın "Başbakana zafer telefonu" başlıklı yazısı..

22 Haziran Cuma günü Başbakan Erdoğan'la birlikte Meksika ve Brezilya gezilerinden dönmüştük. Erdoğan iki uluslararası zirveye katılmıştı. Uçağımız İstanbul'a iner inmez Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören aramıştı. Çok mutluydu. Heyecanlıydı da. Büyük bir mücadeleye girmişti ve güzel haberi sonunda almıştı. UEFA, Türk takımlarına Avrupa yolunu sonuna kadar açmıştı. Fenerbahçe'nin de Şampiyonlar Ligi'ne alınacağı belli olmuştu. Oysa Yıldırım Demirören ve bir grup inanmış insan dışında çoğunluk sadece Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmeyeceğini, başka kulüplerin ve Türk milli takımının da ceza alacağını düşünüyordu. Sohbetimizden anladım ki, henüz uçaktayken Demirören benden önce Başbakan Erdoğan'ı da aramış ve biz havadayken olan bu haberi iletmişti. 'Müjdeyi benden duymanızı istedim' demişti. Demirören 'Bana inandınız, destek verdiniz' sözleriyle o riske beraber girdikleri Başbakan'a teşekkür etmişti. Ben bu haberi sıcağı sıcağına yazamadım çünkü aynı gün Türk jeti düşürüldüğü için gündem değişmişti. Ve dünkü kura çekiminden sonra yazmanın zamanı geldi.

Kaynak : Maraton

Editör: TE Bilişim