Üniversite Kış Oyunları için bakımdan geçirilen statta taraftarları ayıracak tel örgü yapılmadığından bugünkü derbide Fenerbahçe ve Galatasaray seyircisi arasında sadece 300 kişilik polis kordonu olacak

Futbolda bugün Süper Kupa finalinin oynanacağı Erzurum Cemal Gürsel Stadı’nda iki takım taraftarını polis kordunu ayıracak. 2011 yılında düzenlenen Üniversite Kış Oyunları için bakımdan geçirilen statta taraftarları ayıracak tel örgüler yapılmadığı için bu işlevi 300’e yakın çevik kuvvet görevlisi yerine getirecek.

23 bin kişilik statta Galatasaray ve Fenerbahçe seyircisi için 12’şer bin kişilik yer ayrıldığı bildirilirken, taraftarlar arasında yaşanması olası bir gerginlik için olağanüstü güvenlik önlemi alınacak.

Erzurum Valiliği’nden alınan bilgiye göre saha içinde de tribün önlerinde 200 kişilik özel güvenlik birimi konuşlandırılacak. Tribünleri çeviren tel örgülerin kısa oluşu ve saha içine girme ihtimalinin yüksek oluşu nedeniyle maç bitiminde özel güvenlik birimine ek olarak resmi polis de kupa töreninin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayacak.

Kameralar sökülmüş
Kış oyunları için yenilenen stada yerleştirilen çözünürlüğü yüksek kameraların organizasyon sonunda yerlerinden sökülmesi yeni bir krizi de gündeme getirdi. Süper Kupa finalinde kullanınacak mevcut kamera sisteminin eski olduğunu belirten Valilik yetkilileri, sivil polislerin maç boyunca saha içinden tribün görüntüsü alacağını kaydetti.

11 karaborsacı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak süper kupa finaline taraftarın gösterdiği büyük ilgi karaborsacıları da hortlattı. Erzurum emniyeti internetten 30 liraya aldıkları biletleri 500 ile bin lira arasında satan 11 karaborsacıyı gözaltına aldı.

Girişler farklı

Maç öncesi yapılan güvenlik toplantısında alınan karar gereği Fenerbahçe taraftarı stada E 80 karayolu üzerinden gelecek ve Kemerli kapıdan giriş yapacak. Galatasaraylı seyirciler ise Havaalanı yolundan stata alınacak. Final maçı sonunda kaybeden takımın taraftarı stattan öncelikle tahliye edilecek. Kazanan takımın seyircileri ise kupa törenini izledikten sonra yine polis kontrolünde stattan ayrılacak.
Erzurum dışından gelen taraftarın kentten ayrılışına kadar geçen sürede güvenlik önlemleri devam edecek. Bu amaçla havaalanı ve otobüs terminalinde önlem alınacak.

Editör: TE Bilişim