Almanya 1. Futbol Ligi’nde sezonun “en iyi futbolcusu” Bayern Münih’in Fransız yıldızı Franck Ribery seçildi.

Kicker dergisinin geleneksel olarak yaptığı ve Bundesliga’da oynayan 228 futbolcunun katıldığı ankette, Fransız milli oyuncu Ribery oyların yüzde 29,3’ünü alarak ilk sırada yer aldı.

Ribery’i yüzde 17,3 ile Borussia Dortmund’dan Robert Lewandowki, yüzde 12,4 ile Bayern Münih forması giyen Bastian Schweinsteiger ve yüzde 11,6 ile Borussia Dortmund’dan Mario Götze takip etti.

Sezonun “en iyi kalecisi” yüzde 23,2 ile Bayern Münih’in file bekçisi Manuel Neuer olurken, Borussia Dortmund’un kalecisi Roman Weidenfeller yüzde 20,6 ile ikinci, Hamburg’da forma giyen Rene Adler de yüzde 19,7 ile üçüncü sırada kendisine yer buldu.

“En iyi teknik direktör” kategorisinde, oyların yüzde 48,7’sini alan SC Freiburg’un çalıştırıcısı Christian Streich birinci oldu. Streich’ın ardından, Bayern Münih ile bu sezon ligde, Almanya Kupası’nda ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşarak rekor kıran Jupp Heynckes yüzde 23,7 oy oranıyla ikinci, yüzde 16,1 oy oranıyla da Eintracht Frankfurt’un teknik direktörü Armin Veh de üçüncü oldu.

“Sezonun en iyi hakemi” olarak yüzde 27,1 ile Knut Kircher, sezonun ‘’kaybeden teknik direktörü’’olarak ise yüzde 31,8 ile bu sezon bir süre VfL Wolfsburg’u çalıştıran Felix Magath seçildi.

Bundesliga’da forma giyen futbolcuların, deplasmanda en fazla oynamak istedikleri stat olarak yüzde 59,5 oy oranıyla Borussia Dortmund’un maçlarına ev sahipliği yapan 80 bin 700 kişi kapasiteli Signal İduna Park’ı göstermeleri anketin bir başka dikkati çeken sonucu oldu.
Editör: TE Bilişim