Olaylı Süper Kupa finali için yapılan aramalarda 12 bıçak, 8 demir ve tahta sopa, 1 zincirin yanı sıra 3 litre benzin de ele geçirildi. “Stadı mı yakacaklardı” sorusu akla geldi. 37 kişi gözaltına alındı 
   
Emniyet Genel Müdürlüğü, Galatasaray’ın 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan Fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle 37 kişi hakkında işlem yapıldığını açıkladı. Gözaltına alınanların üzerinde meşale, bıçak ve sopanın yanı sıra 3 litre benzin de çıktı. Tribünlerden atılan meşaleler yüzünden yaklaşık 10 dakika uzayan maç sonrası emniyet müdürlüğü, karşılaşma öncesi ve sırasında olaylara karışanları tespit etti. Yapılan açıklamada, final için Erzurum Emniyet Müdürlüğü personeline takviye olarak çevre illerden 250 kişilik Çevik Kuvvet personeli ve İstanbul ilinden her iki takımın holigan ve fanatik seyircilerini tanıyan 12 gözlemci polis ile 2 adet TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) görevlendirildiği belirtildi.

Emniyet, iki takım taraftarları üzerinde ve seyahat otobüslerinde yapılan aramalarda ele geçirilenleri şöyle açıkladı: 110 adet meşale, 12 adet bıçak, 8 adet demir ve tahta sopa, 1 adet zincir, 3 litre yanıcı madde (benzin). Özellikle aramalar sırasında benzin çıkması şaşkınlık yarattı. Bu durum “Stadı mı yakacaklardı” sorularını da beraberinde getirdi.
Editör: TE Bilişim