Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Kayserispor'a konuk olan Trabzonspor, 50. saniyesinde gol yediği karşılaşmayı Burak Yılmaz'ın son dakikalarda attığı golle 3-3 berabere tamamladı.

Ev sahibi ekip Kayserispor'un golleri Emir Kujovic (2) ve Eren Güngör'den gelirken konuk takım Trabzonspor'un  golleri ise Volkan Şen ve Burak Yılmaz'dan (2) geldi. Öte yandan mücadelenin 16. dakikasında sarı kart gören bordo mavili golcü Burak Yılmaz, Mersin İdman Yurdu maçında cezalı duruma düştü.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 46 puanla 4. sırada kalırken lider Galatasaray'ın 14 puan gerisinde kaldı. Kayserispor ise puanını 36 yaparken 9. sıraya yükselmeyi başardı.

Kayseri temsilcisi Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Orduspor'a konuk olurken Trabzonspor sahasında Mersin İdman Yurdu'nu ağırlayacak.

HIZLI BAŞLADILAR

27. hafta mücadelesinde sahasında Trabzonspor'u konuk eden Kayserispor, mücadeleye oldukça hızlı başladı.

Henüz maçın 20. saniyesinde ilk kornerini kullanan Kayserispor, 50. saniyede de Emir Kujovic'in attığı golle Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçti.

Sol kanatta topla buluşan Nordin Amrabat, ceza sahası içine iyi bir orta yaptı. Ön direğe hareketlenen Emir Kujovic, savunmadan önce davranarak yaptığı kafa vuruşuyla topu köşeden ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

KAYSERİ YİNE KAFAYI KULLANDI!

Henüz 1. dakika dolmadan gelen golün şokunu atlatamayan Trabzonspor, 34. dakikada Eren Güngör'ün attığı kafa golüyle neye uğradığını şaşırdı.

İlk golde Emir Kujovic'in zor pozisyonda attığı kafa golüyle durumu 1-0 yapan Kayserispor, 34. dakikada kazandığı bir duran topta Eren Güngör'ün Trabzonspor savunmasının arasından yaptığı kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı.

Amrabat'ın kazandırdığı serbest vuruşu Sefa Yılmaz ceza sahası içine ortaladı. Penaltı noktasında 2 Trabzonsporlu savunmacının arasından çok iyi yükselen Eren Güngör, topu ağlara göndererek takımını 2-0'lık üstünlüğe taşımayı başardı.

VOLKAN'DAN KLAS BİR GOL AMA...

İkinci yarıda farkı azaltmak isteyen Trabzonspor'da Colman ve Paulo Henrique oyuna dahil oldu.

Durgun geçen ikinci 45 dakikanın 63. dakikasında Volkan Şen sahneye çıktı ve farkı 1'e indiren golü attı.

Kayserispor yarı alanında topla buluşan Volkan Şen, kaleyi karşıdan gören bir noktadan köşeye Betpark çok iyi bir plase vuruşu yaptı ve topu ağlarla buluşturarak skoru 2-1'e getirdi.

Volkan Şen'in golü ile farkı 1'e indiren Trabzonspor'un umutlarını 64. dakikada Emir Kujovic attığı golle sonlandırdı. Yediği golün şokunu çabuk atlatan Kayserispor, Trabzonspor savunmasının bir anlık dalgınlığından faydalandı.

Ceza sahası içinde topla buluşan Sefa Yılmaz'ın vuruşu kaleci Tolga'dan döndü. Pozisyonu takip eden Emir Kujovic topu boş kaleye göndermekte zorlanmadı ve skoru 3-1'e getirdi.

BURAK'TAN HARİKA BİR GOL

Kayserispor karşısında 3-1 yenik duruma düşen Trabzonspor'da Burak Yılmaz 80. dakikada sahneye çıktı ve beraberlik umutlarını arttırdı.

Kayserispor kalesini hafif sağ çaprazdan gören bir noktadan frikik kazanan Trabzonspor'da topun başına Burak Yılmaz geçti. Kalecinin tuttuğu köşeye harika bir vuruş gerçekleştiren yıldız futbolcu skoru 3-2'ye getirdi. Karşılaşmanın son dakikalarında Trabzonspor beraberliği sağlamak için yüklenirken Burak Yılmaz bir kez daha sahneye çıktı ve sol kanattan yapılan ortaya yaptığı kafa vuruşuyla 3-3'lük beraberliği sağladı.

Burak Yılmaz attığı bu golle ligdeki gol sayısını 29'e çıkarmayı başardı.

ZOKORA ETKİSİZ KALDI

Ocak ayında Afrika Uluslar Kupası için Fildişi Sahili kadrosuna katılan Trabzonsporlu Didier Zokora, Kayserispor maçına ilk 11'de başladı.

Uzun bir süre sonra bordo mavili forma ile ligde maça çıkan 31 yaşındaki orta saha oyuncusu etkisiz bir görüntü sergiledi. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Zokora, ikinci yarıya başlarken yerini Colman'a bıraktı.

DEPLASMANDA ZORLANMAYA BAŞLADILAR

Süper Lig'de bu sezon istediği sonuçları alamayan Trabzonspor, son haftalarda deplasmanda oynadığı maçlardaki kötü grafiği ile dikkat çekiyor.

Son olarak Antalyaspor deplasmanında sahadan 2-1 yenik ayrılan bordo mavili ekip Kayserispor deplasmanından da son dakikalarda bulduğu golle berabere ayrıldı.

Kayserispor ile deplasmanda 3-3 berabere kalan bordo mavili ekip, ligdeki son 4 deplasman maçından 2 mağlubiyet, 1 beraberlik alırken zor günler geçiren Ankaragücü'nü 4-0 yenmeyi başarmıştı.