Türk basınında yer alan iddiaları İspanya'ya taşıyan AS gazetesi, bugün iki sayfa verdiği haberde, Atletico Madrid kulübünün Falcao ve Adrian'ın yanına üçüncü bir forvet istediğini ve ilk opsiyonun Burak Yılmaz olduğunu yazdı.

Burak'ın 25 golle Avrupa gol krallığı sıralamasında da 5. olduğuna dikkat çeken İspanyol gazetesi, Türk futbolcunun bonservis bedelini 5 milyon Euro olarak iddia etti. (Trabzonspor bu bedeli 20 milyon Euro olarak güncellemişti)

Haberde, Burak'ın menajeri Ali Egesel'in de Atletico Madrid'in transfer görüşmelerinde bulunduğu iddialarını doğruladığı belirtildi.

Öte yandan Arda Turan'ın Atletico Madrid'de olması sebebiyle çok sayıda Türk futbolseverlerin Atletico maçını izlemeye Madrid'e geldiği de İspanyol basınında Canlı Bahis yer aldı. Şubat'ın son haftasında oynanacak Atletico Madrid-Barcelona maçı için ise şimdiden rezervasyonların yapıldığı, Türkiye'den gelecek bir grubun Vicente Calderon stadında loca aldığı bile ileri sürüldü.

ARDA: BURAK KEŞKE BURAYA GELSE

Arda Turan ise yaşanan bu gelişmelerin ardından Atletico Madrid-Burak flörtü hakkında açıklama yaptı.

Diego Simeone'nin takımın başına geçmesiyle daha çok sorumluluk almaya başlayan Arda, bugün bir basın toplantısı düzenledi. İspanya Ligi La Liga'nın zor bir lig olduğundan bahseden milli futbolcumuz, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkını kazanmaları için "daha atak" oynamaları" gerektiğini vurguladı.

Bu sezon Süper Lig'de kaydettiği 25 golle Avrupa'da da adından söz ettiren Trabzonsporlu Burak Yılmaz'ın, Atletico Madrid'in transfer gündemine gelmesi hakkında da konuşan Arda Turan şunları söyledi:

"Burak benim arkadaşım. Çok büyük ve önemli bir futbolcu. Keşke Atletico'ya yanıma gelse. Gelirse burada çok başarılı olur."
Editör: TE Bilişim