Trabzonspor forması ile ligde şu ana kadar 30 gol atan ve normal sezonun kalan 5 haftasında 39 golle liglerin bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu olan Tanju Çolak'ı geçmeye çalışacak Burak Yılmaz'a TFF'den müjde geldi. TFF Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı, "Süper Lig'de bu sezon uygulanan play-off sisteminde atılacak gollerin lige dahil edilip edilmeyeceği" konusunda federasyon olarak düşüncelerinin olumlu olduğunu söyledi.

MANTIKLI OLAN BU
TFF'nin Profesyonel Kulüpler sorumlusu olan Beyazlı, "Play-off maçlarında atılacak gollerin lige dahil edilmemesi durumunda 'nereye yazılması gerektiğinin' netleştirilmesi gerek. Büyük ihtimalle ligin devamı olarak kabul edilecek. Bu konuda net alınmış bir karar yok ama mantık olarak bunu düşünüyoruz" dedi. Karar olumlu çıkar ve Trabzonspor da play-off'a Klasbahis katılırsa Burak, 11 maç daha yapacak. Bu maçlarda 10 gol atarsa Tanju Çolak'ın rekorunu kıracak.

BURAK EN KÖTÜ KAFACI
Bu hafta idmanlarda orta ve kafa vuruşu çalışmalarına ağırlık verilirken, Burak Yılmaz ve Mustafa Yumlu en kötü orta yapan ve vuran isimler olarak şaşırttı. Burak'ın ligde 3 asisti var.
Mustafa da kafa golleri ile dikkat çekiyor. En iyi orta yapan ve kafa vuranlar ise Celustka ve Ferhat oldu.

TANJU ÇOLAK 38 MAÇ YAPMIŞTI
Süper Lig'de 39 golle bir sezonda en çok gol atan oyuncu olan Tanju Çolak'ın rekoru kırdığı 1987-88 sezonunda, lig 20 takımla oynanıyordu. Tanju, 39 golü 38 maçta attı. Süper Lig bugün 18 takımla oynandığı için Burak, normal sezonda en fazla 34 maç yapabilecek. Play-off da lige dahil edilirse bu sayı, 40 maça çıkacak.