Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Koç, UEFA'nın Bursaspor'a verdiği Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezasının CAS tarafından kaldırıldığını, yeşil-beyazlı ekibin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılabileceğini bildirdi. 

Koç, yaptığı açıklamada, Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, yönetici Öztürk Yazıcı, spor hukuku konusunda uzman Nihat Gömen ve yabancı spor hukuku uzmanlarınca dün CAS'ta çok iyi bir savunma yaptıklarını söyledi. 

Bursaspor'a verilen cezanın ne kadar haksız olduğunu hazırladıkları belge ve dosyalarla mahkeme heyetine sunduklarını vurgulayan Koç, ''Dün de söylemiştim; CAS, mantığı ön planda tutuyor. Bu çerçevede CAS da bize verilen cezanın ne kadar haksız olduğunu anladı. Avrupa Kupaları'na gitmek bizim hakkımızdı. Adalet yerini buldu. Bu karar bizi çok mutlu etti. Çünkü bu sadece Avrupa Kupaları'na gidip gitmeme konusu değil. Karar Bursaspor'un prestiji açısından da önemli'' diye konuştu. 

Koç, yönetim olarak Bursaspor'un haklarını içeride ve dışarıda korumak için büyük çaba sarf ettiklerini, bu kararın da işlerini ne denli doğru yaptıkları açısından çok önemli bir gösterge olduğunu sözlerine ekledi. 

Adalet yerini buldu 
Bursaspor Kulübü, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), UEFA'nın yeşil-beyazlı ekibe verdiği, ''1 yıl Avrupa kupalarından men'' cezasını kaldırması kararının camiaya hayırlı olması dileğinde bulundu. 

Kulübün resmi internet sitesinden ''Adalet yerini buldu'' başlığıyla kulüp adına yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
''UEFA Tahkim Kurulu tarafından verilmiş olan 'Avrupa kupalarından 1 yıl men' cezasının kaldırılması için, kulübümüzce CAS'a yapılmış olan başvuru olumlu sonuçlandı. UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği 1 yıl men cezasının ertelenmesinin iptaline dair kararı CAS tarafından iptal edildi. Bu karar tüm camiamıza hayırlı olsun.'' 

-250 bin avro para cezası- 
Bu arada, Bursaspor'un savunmasını haklı bulan CAS'ın, Avrupa kupalarından men cezasını kaldırırken yeşil-beyazlı kulübün 250 bin avro para cezası ödemesine hükmettiği öğrenildi.

UEFA Tahkim Kurulu, Zambiyalı oyuncu Mbesuma'nın bonservis bedelini geç ödediği gerekçesiyle Bursaspor'a ''Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası'' vermişti.

Bursaspor'un, cezanın iptali için başvurduğu CAS'taki mahkeme dün görülmüştü.