UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, CFCB soruşturma komisyonu tarafından yapılan incelemenin ardından, Bursaspor'un UEFA ile geçen yıl imzaladığı anlaşmanın ekonomik şartlarının tümünü yerine getirdiği belirtildi.

Bursaspor'un sorumluluğunu yerine getirmesi dolayısıyla anlaşma maddelerinde yer alan yükümlülüklerin sona erdiği, ekonomik yaptırımların da hafifletildiği ifade edildi.

Rusya'nın Anji Makhachkala Kulübü'nün de Bursaspor gibi imzaladığı anlaşmanın şartlarını yerine getirmesi nedeniyle cezası hafifletildi. Fransa temsilcisi Olympique Lyon'un ise tüm ekonomik şartları yerine getirmesi ve ödemelerini yaptığı için hakkında yürütülen soruşturmanın kapatıldığı kaydedildi.

Ayrıca, Rus temsilcisi Dinamo Moskova'nın, borcunu ödeyebilecek kadar gelir gösterememesi gerekçesiyle dosyasının CFCB'nin yargı komisyonuna sevk edildiği vurgulandı.

CFCB, aralık ayında yaptığı açıklamada, Bursaspor'un Zambiyalı oyuncu Mbesuma'nın bonservis bedelini geç ödediği gerekçesiyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından 2012'de aldığı ve ertelenen cezanın yürürlüğe girdiğini ve kulübe bir yıl Avrupa kupalarından men cezası verildiğini açıklamıştı. Yeşil-beyazlı kulübün ekonomik sorumluluklarını yerine getirememesi halinde, cezaların artırılacağı da belirtilmişti.