Futbol adına hiçbir şey üretmeyen Trabzonspor, farklı mağlup olabileceği karşılaşmadan bir puanı kurtardı. ‘Zararın neresinden dönersen kardır’ misali bir puanı da önemsemek lazım ama bu bir puanın kurtarılmasında kendimizden ziyade futbol şansı ve Kayserispor’un katkısı olduğu gerçeğini de görmeliyiz.

Elleri belinde sürekli maçı izleyen oyunculara sesleniyorum : Bugün kazanmak için hangi çabayı gösterdiniz? Bana göre hiçbir çaba yoktu. Tel tel dökülen her hattı ile silik kalan bir Trabzonspor izledik Kayseri Atatürk stadında … Eski bir futbolcusu olarak Trabzonspor’un haline üzüldüm gerçekten. 20 yaş ortalamasına sahip rakibi karşısında son dakikalara kadar, o kadar aciz kaldılar ki, Bordo Mavi forma üzerlerinde olmasa tanınmaları da mümkün olmayacaktı. Özellikle yabancılar, dikkatle üzerinde durulması gereken bir Casinometropol konu! Kim almış, nasıl almış, neden bu kadar büyük rakamlar bunlara verilmiş? Anlamak mümkün değil. Bu kadar para akıtılan yabancı oyuncuların sahadaki verimi böyle mi olmalı ? Trabzonspor’un belki bir, belki iki maçı dışında yabancı katkısı gördüğü tek müsabaka yok ! Kayseri’nin Ambramat’ını izlerken keyif alıyorum. Futbol adına haz duyuyorum. Oyuncu defansından top gelip çıkarıyor, sonra o topu alıp bizim kaleye iniyor. Bizdekiler ise sadece seyirci kalıyor! Yönetimin her şeyi, özellikle yabancı transferi konusundaki politikasını çok ciddi olarak gözden geçirmesi gerekiyor. Diyebilirim ki Türkiye’de yabancı oyuncudan en az verim alan iki üç takımdan birisi Trabzonspor. Üstelik uçuk rakamlara karşın!

Sonuç itibarı ile hiçbir hattında etkin olmayan , ayakta kalan tek bir futbolcusu bulunmayan Trabzonspor, büyük bir hezimetten kurtuldu. Alınan bir puan yine de önemli olarak görülmeli. Çünkü böyle oyuna bir puan, çok büyük kar olarak değerlendirilebilir. Bunda da en büyük katkı Kayseri’nin son dakikalarda yaşadığı panik ve futbol şansının bizim yanımızda olmasıydı.