Beşiktaş’ın kaptanı Tolga Zengin, "Şenol Güneş benim tanıdığım ve çalıştığım en iyi teknik adam. Şenol hocanın yeri bende apayrıdır ve bu hep öyle kalacak" dedi.

Güneşli Uğur Lisesi’nde bir söyleşiye katılan Tolga Zengin, burada öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşi öncesi liseye gelerek öğrenciler dersteyken sınıflarına giren tecrübeli futbolcu, hem öğretmenleri hem de genç öğrencileri şaşırttı.

İLK DERBİ MAÇI

Öğrencilerin sorularıyla başlayan söyleşi de ilk derbi deneyiminin sorulması üzerine Tolga Zengin, "Aslında çok kötü bir maçtı. 20. dakikada 4 olmuştu. Öyle bir maçtı. Bazen işin en kötüsünü en başında görmek avantajlar sağlıyor. Hayatta yaşadığım hiçbir şeyden pişman olmadım" ifadelerini kullandı.

TERÖR OLAYLARI

Son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinen Beşiktaş kaptanı Tolga Zengin, "Artık o kadar fazlalaştı ki normal karşılanmaya başlandı maalesef. Ama özellikle bütün dünyada bu terör olaylarının müslümanlar tarafından yapılıyormuş gibi gösterilmesi de bizi üzüyor. İnşallah en yakın zamanda hem ülkemizde hem de dünyada barış ortamı sağlanır" açıklamasını yaptı.

"SEYAHATLER BİZİ YORDU"

Geçen sene ligde oynanan son maçları neden kaybettiklerinin sorulması üzerine tecrübeli eldiven, "Genç bir takımız ve çok yoğun tempodaydık. Biliyorsunuz geçen sene hem Avrupa’da oynadık hem de bütün maçlarımız deplasmandı. Kendi evimizdeki maçları bile Ankara’da oynuyorduk. Devamlı seyahat halindeydik. Bu arada maçlar gittikçe biz daha da yoruluyorduk. Futbol anlamında yaptığımız yanlışlar da vardı ama bunlar geçmişte kaldı" diye konuştu.

"TEKNİK DİREKTÖR TAKTİK ANLAMDA ÇOK ŞEY VEREBİLİR"

Bir öğrencinin ’takımlarda teknik direktörün payı yüzde kaçtır?’ şeklindeki sorusuna deneyimli kaleci, "Yüzde veremem ama çok büyüktür. Teknik anlamda çok şey verebilir mi, bilmiyorum ama taktik anlamda bir teknik adam çok şey verebilir. Bence elindeki kadro da çok önemli. Şampiyonluklar ise takımlarındır. Kişiye göre uyarlanmamalı" cevabını verdi.

"ŞU AN BEŞİKTAŞ’TAYIM"

Beşiktaşlı futbolcu Tolga Zengin, tekrar Trabzonspor’a dönüp dönmeyeceği hakkında gelen bir soruya ise şöyle yanıt verdi:
"Futbolun neler getireceğini bilmiyoruz ama şu an Beşiktaş’ın kaptanıyım. İleriye dönük çok fazla düşünen bir insan değilim. Trabzonspor’un bendeki yeri hep ayrıdır. Şu an Beşiktaş’tayım ve bu kulübe saygı duymam gerekiyor."

TERCİHİ Ronaldo

Messi ile Ronaldo arasında bir tercih yaparsa hangisini seçeceğinin sorulması üzerine tecrübeli kaleci "Ronaldo" diye cevap verdi. Buna sebep olarak da Portekizli golcünün özellikle sosyal sorumluluk projelerine verdiği destek ve insani açıdan üst düzey bir karaktere sahip olduğunu sözlerine ekledi.

MİLLİ TAKIM HAKKINDA

Milli takım hakkında da açıklamalarda bulunan Tolga Zengin, "Bana milli takımda ne zaman görev verilirse ben göreve hazırım. Ama kararlara da saygı duymak gerekiyor. Her zaman ben hocalarıma saygı duymuşumdur. Benim yerime orada olan ve milli takıma seçilen arkadaşlarıma asla saygısızlık yapmam" dedi.
Vodafone Arena’nın açılışını sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Zengin, "Şimdi 3 seneden beri Atatürk Olimpiyat Stadı’na gitmek, hadi bizi geç insanların oralara kadar gidiyor olması yorucu olabiliyor. Neyse artık yapılıyor. Bitmek üzere. Kimseden yardım filan almadan yapılıyor. İnşallah Rabbimin yardımıyla seneye orada oynayacağız" ifadesini kullandı.

EN İYİSİ ŞENOL GÜNEŞ

Beşiktaş’ın kaptanı Tolga, en beğendiği defans oyuncusunun Egemen olduğunu ifade ederek, Ersan ve Rhodolfo’nun da birbirini tamamladığını ve çok iyi oynadıklarını ifade etti.
Tecrübeli eldiven son olarak da Şenol Güneş’in yerinin kendisinde ayrı olduğunu belirterek, "Şenol hoca benim çalıştığım ve tanıdığım en iyi teknik adam. Biz onunla çok şey paylaştım. Bu hep böyle olacak bende. En iyisi Şenol Güneş" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Editör: TE Bilişim