Trabzonspor Kulübü'nün, 2010-11 sezonundaki şike iddialarına ilişkin olarak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) açtığı davanın geçtiğimiz cuma günü yapılan duruşmasında sürpriz bir gelişme yaşandı.

UEFA'ya yaptığı itirazdan sonuç alamadığı için CAS'a başvuran bordo mavili kulüp, 3 Temmuz 2011'de başlayan süreçte görev yapan UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun önemli isimlerinin tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Tanıklık yapması istenen isimler arasında UEFA eski başkanı Michel Platini, eski genel sekreter ve şimdiki FIFA Başkanı Gianni Infantino, TFF eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar, dönemin yönetim kurulu üyeleri Lutfi Arıboğan, İlhan Helvacı ve Ebru Köksaldı da yer aldı.

CAS, AYDINLAR'A YAZI GÖNDERDİ

CAS, bu isimlerden sadece Aydınlar'ın tanıklık yapmasını kabul ederken, diğerlerinin hepsini reddetti. Asıl dikkat çekici gelişme ise bundan sonra yaşandı. CAS, tanıklık yapması için Mehmet Ali Aydınlar'a bir yazı gönderdi. Ancak Aydınlar herhangi bir cevap vermedi. Mehmet Ali Aydınlar, CAS'taki davada hiçbir şekilde tanıklık yapmayacağını ifade etti.