Cech, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısında yer alan röportajında, çok deneyimli bir oyuncu olduğunu ve bunun da takım içindeki sorumluluğunu arttırdığını belirterek, "İçinde bulunduğum durumun bilincindeyim. Deneyimlerimi takım arkadaşlarımla paylaşmaya çalışıyorum. Eksik gördüğüm noktaları düzeltmeye, takım arkadaşlarıma uygun bir dille uyarılarda bulunmaya çalışıyorum. Fakat bir taraftan ben de onlar gibi bir oyuncuyum" dedi.

Kariyeri boyunca ofansif yönüyle ön plana çıkan bir oyuncu olduğunu ifade eden Cech, "Daha önce çalıştığım hocalarım da ofansif yönümün kuvvetli olduğunu, bu yönümün oyuna etki ettiğini söylediler. Trabzonspor'a geldikten sonra oynadığımız birkaç maçta, daha ziyade defansif özelliklerimle öne çıktım. Yeni yeni ofansif özelliklerimi sergilemeye başladım" diye konuştu.

Trabzon'a yerleşme ve uyum sürecini tamamladığını anlatan Cech, Türkiye Ligi ile ilgili sadece Sparta Prag forması giydiği dönemde Fenerbahçe'ye karşı oynadığı maçlardan kalan birkaç küçük bilgisinin olduğunu kaydederek, "Fakat bu konuda çok büyük bir yardımcım var, o da babam. Dünyanın bütün liglerini yakından takip eder, takımları ve oyuncuları çok iyi Tanır, çok önemli ve ayrıntılı bilgilere sahiptir. Türkiye ligindeki bütün maçları takip ediyor, öyle ki bana rakip takım ve oyuncuları hakkında ayrıntılı raporlar sunuyor. Sözün özü, babamın en iyi arkadaşı Digiturk kutusu" ifadelerini kullandı.

-"Çıkışa geçeceğiz"-

Cech, bordo-mavili takımın ligde beklenen yerde olmamasının bazı nedenlerinin olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Bunlardan birincisi, ligin ilk bölümünde önde götürdüğümüz üç maçta son dakikalarda yediğimiz goller yüzünden önemli puanlar kaybetmemiz oldu. Bu da takım içerisinde psikolojik bir kırılganlık oluşmasına sebep oldu. İkinci neden, bünyesinde 14 yeni oyuncunun bulunduğu bir takımımız var Arzbet ve ortak oyun kurgumuzu oluşturmakta bir takım zorluklar yaşadık. Üçüncüsü, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız maçların da içerisinde yer aldığı çok yoğun bir maç takvimi içerisinde fiziksel yorgunluk ister istemez bir dezavantaj oldu. Uzun ve yorucu yolculuklar yaptık, oyuncuların önemli bir bölümü haftada üç maç oynamak zorunda kaldı. Yine de böylesine yorucu geçen bir ilk yarıda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde takdire değer bir performans gösterdik. Karamsar değiliz ve zirveye doğru tırmanışa gececeğiz."

-"Trabzon, Napoli ve Newcastle'a benziyor"-

Trabzon'da insanların futbolla yatıp futbolla kalktığını ifade eden Cech,

"Haftanın ilk günü geride kalan hafta sonu oynanan maçın değerlendirmeleriyle, haftanın son günü ise oynanacak olan maça dair beklentilerin konuşulmasıyla geçiyor. İnsanlar futbolu çok yoğun bir şekilde yaşıyor ve şehir bu yönüyle Napoli ve Newcastle'a benziyor. Hatta şunu da söyleyeyim futbolun beşiği İngiltere'deki futbol atmosferinden bile daha yoğun bir atmosfer yaşanıyor. Futbola hayatında bu kadar büyük bir yer açan ve futbolu bu denli büyük bir tutkuyla takip eden insanları mutlu etme sorumluluğu benim üzerimde müthiş bir motive edici etki yaratıyor. Çünkü biliyorum ki elde ettiğimiz her zafer bu şehirde yaşayan insanların hayatını değiştirme gücüne sahip" diye konuştu.

Cech, kariyerindeki 3 farklı takımla şampiyonluk yaşadığını dile getirerek,

"Buraya da zaten bu hedefle geldim ve Trabzonspor'la üç yıllık sözleşme imzaladım. Bu üç senelik donem içerisinde bu başarıya ulaşacağımı umuyorum. Trabzonspor formasıyla şampiyonluk yaşamak istiyorum. Bu formayla çıktığım her maçta bu formaya anlam katan tarih ve geleneğe layık olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

-"Türkiye'nin en iyi oyuncusu Tolga"-

Cech, kendisi için Türkiye liginin en iyi oyuncusunun Tolga Zengin olduğunu söyleyerek, "Tolga, Şampiyonlar Ligi'nde İnter'i deplasmanda yendiğimiz maçta gösterdiği azim ve direnişle bende büyük bir hayranlık uyandırdı ve onunla birlikte çalıştığım her günün sonunda, harika bir insan ve harika bir kaptan olduğunu gördüm. Bir kaleci olarak büyük becerilere sahip. Daha önce Porto'da Helton'la ve İngiltere'de Scott Carson'la oynadım, fakat şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Tolga onlardan çok daha yetenekli ve çok daha özellikli bir kaleci" dedi.