Glasgow Rangers’ın talip olduğu, teknik direktör Ally McCoist’in de “İstiyorum” açıklamasını yaptığı Trabzonspor’un Polonyalısı Pawel Brozek, Rangers’ın ezeli rakibi Celtic’le anlaştı. Oyuncu sezon sonuna kadar kiralık olarak yeşil beyazlı ekipte forma giyecek. Fakat bu büyük çalım, İskoçya’yı karıştırmış durumda.
Celtic teknik direktörü Neil Lennon da transferi doğruladı. Lennon yaptığı açıklamada Rangers’ın da oyuncuyla ilgilendiğini bildiğini ifade ederek “Fakat biz daha önceden beri futbolcuyu takip ediyorduk. Rangers sonradan araya girdi” diye konuştu. Brozek’in Polonya milli takımında çok gol attığının altını çizen Lennon, Trabzonspor’da işlerin yolunda gitmemesine rağmen Pawel’in iyi bir golcü olduğunu bildiklerini Betpas söyledi. Lennon, Euro 2012 sayesinde oyuncunun motivasyonunun da daha yüksek olacağına inandıklarını ifade etti. Antrenör Alan Thompson da çok önceden beri oyuncuyu takip ettiklerini iddia ederek “Son birkaç günde ortaya çıkmış bir şey değil bu. Bir süredir ilgileniyorduk. Zurawski'ye benzer bir tarzı var, yani iyi bir oyuncu” dedi.
BROZEK ÇOK HEYECANLI
İskoç gazetesi Sunday Mail’e konuşan Brozek ise çok heyecanlı olduğunu belirterek “Celtic’le ilgili eski takım arkadaşım Maciej Zurawski ve Lukasz Zaluska’dan çok şey duydum. İkisi de kulübün harika tarihinden, stadyumdaki atmosferden ve tutkulu taraftarlardan bahsettiler bana. Celtic diğer takımlardan çok daha kararlı davrandı beni transfer etmek için, ben de onların bu güvenine karşılık vermek istiyorum” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim