City yaz transfer dönemi kapanmadan sadece bir gün önce  Sanchez için 60 Milyon pound  teklif götürdü.Ancak Pep Guardiola  bu sezon için transfer umudunu kesmişti.

Sanchez’in 30 Haziran’da kontratı sona eriyor ve ortada yeni bir anlaşmayı kabul ettiği gözükmüyor.Ama City 28 yaşındaki yıldız Ocak ayında  peşin bir teklifte bulunacak.Arsenal City’nin Ağustos sonundaki teklifini şartlı olarak kabul etmişti.Ama  Arsenal Monaco’lu orta saha oyuncusu Lemar’a  90 Milyon pound’dan fazla teklif götürmesine rağmen imzalatamamıştı.Guardiola da Sanchez ile Raheem Sterling’i takas etmeyi onaylamadı.

Sanchez ayrıca geçen yıl PSG tarafından da istenildi ancak PSG Mbappe ve Neymar gibi yıldızlara çok fazla para harcadığı için Sanchez’i almadı.Zaten UEFA’nın  Fİnansal Fair Play uygulamasından dolayı gelecek yıl bazı oyuncuları satması gerekecek.

Sanchez,Guardiola ile yeniden bir araya gelip çalışmak istiyor.Daha öncesinde Barcelona’da birlikte çalışmışlardı.Sanchez Guardiola’nın kendisine büyük bir şans vereceğine inanıyor.

Eğer Arsenal Sanchez’i satmaya karar verecek olursa taraftarlara bu durum çok ilginç gelecek.Çünkü takımın en iyi oyuncularından biri Alexis Sanchez.Ancak Arsenal satmaz ise oyuncu serbest kalacak ve kulübün kasasına herhangi bir para akışı olmayacak.

City Sanchez için 55+5 Milyon pound olmak üzere toplamda 60 Milyon pound’luk bir teklif yapmayı planlıyor.Ancak bu miktar Arsenal için ciddi derecede az bir miktar. Sanchez’in.Arsenal’in Avrupa Ligi’nde oynamasına büyük katkısı oldu.Eğer City Ocak ayında sözleşme imzalar ise Şampiyonlar Ligi’nin ikinci ayağında Sanchez’i kadrosunda oynatabilecek.

Editör: TE Bilişim