Daum Trabzonspor maçıyla ilgili, "Son müsabakalarda şansımız yanımızda değildi, umarım bu maçta yanımızda olur" dedi.

"Trabzonspor maçına hedefli olarak hazırlanıyoruz" diyerek sözlerine başlayan Christoph Daum, "Trabzonspor'un oynadığı maçları izledik. Herkes Trabzonspor'un potansiyelli olduğunu görebiliyor. Çok iyi kadroları var. Bizim için Trabzon'da zorlu bir müsabaka olacak. Önemli olan oynadığımız iyi oyunun daha da üzerine çıkmak. Yalnız iyi oynamak değil sonuca da gitmek çok önemli. O yüzden takımımızı ona göre hazırladık. Bu hazırlığımızı Trabzonspor maçında göstereceğimize bakacağız. Bunu yapabileceğimize inancım sonsuzdur. Zaman zaman şansa da ihtiyacımız oluyor. Son müsabakalarda şansımız yanımızda değildi, umarım bu maçta yanımızda olur. Futbolcularımız tamamen limitin üzerine çıkmak isteyeceklerdir. Geçen hafta yapamadığımızı Trabzonspor maçında yapmaya çalışacağız. Buradaki puanlar çok önemli. Yukarıdaki takımlarla puan farkı fazla açılmama adına bunları yapmak durumundayız. Bunları yaptıktan sonra ikinci devre hedeflediğimiz Avrupa adına çalışmalarımız olacak. Kupa da bizim için çok önemli ama bunu haftaya konuşabiliriz. Öncelikle tamamen konsantrasyonumuzu Trabzonspor maçına veriyoruz" şeklinde konuştu.

"ORADA ÇOK MAÇ OYNADIK"

Trabzonspor'a karşı çok maç oynadığını söyleyen teknik adam, "Trabzonspor'la çok maç oynadık ve orada bir çok kez galip geldiğimizi biliyorum. Bunu da futbolcularıma yansıtmaya çalışacağım. Geçmişteki galibiyetleri onlara anlatacağım. Teknik adam olarak futbolcularınızı galibiyete hazırlayabilirsiniz fakat onun garantisi olmuyor. Hazırlıklarımızı ona göre sürdürüyoruz. Futbolcularımız da bunları sahaya yansıtmak ve sahada konuşmak durumunda.

"İYİ BİR TAKIMLA GİDECEĞİZ"

Takımın son durumu hakkında bilgi veren Daum, "Tüm sezon boyu baktığınızda sakat futbolcumuz yoktu. Sezon sonuna doğru ağır müsabaka ve idmanlardan sonra bazı arkadaşlarımızın problemleri var. Basser bu maçta yer almayacak. Ozan İpek çalışmalara devam ediyor, Pinto'nun da kasık bölgesinde sakatlığı var. Belluschi'nin de adalesinde problemi var onu da tedbir amaçlı bugünkü idmanda çalıştırmadık. Belluschi bizimle Trabzon'a gelecek. Umarım yetişebilecek arkadaşlarımız olur. Kesinlikle sağlık ekibimiz iyi çalışıyor. Ama ne olursa olsun iyi bir takımla Trabzonspor deplasmanına gideceğiz" dedi.

"RAPOR VERİLDİ, GARANTİ ALDIK"

Bir gazetecinin, "Holmen'le ilgili başkan Erkan Körüstan'ın açıklamaları var. Takviyeler konusunda yönetimden garanti aldınız mı? Transfer çalışmaları nasıl gidiyor?" sorularına Daum şu yanıtı verdi:
"Yönetimimizden şöyle bir garanti aldık, futbolcu transfer edeceğiz. 1 futbolcuyu da transfer ettik. O da Fernandao. Bütçe olarak yönetime sorsanız daha iyi olur. Kendi görüşüm sayısal çok fazla transfer yapmak değil de kaliteli transfer yapıp takımın gücünü artırmak. 4-5 transfer yapmak isterim. Ama bu 4-5 futbolcuya harcadığımız parayla 2 tane üst düzey futbolcu alabilirsek bu benim için daha değerlidir. Mevkii olarak rapor verildi. İsimler de verildi. Ne zaman nasıl gerçekleşecek göreceğiz. Batalla konusunda onunla çalışmak istiyorduk ancak ayrıldı. O mevkiiyi nasıl dolduracağız onu da konuştuk. Tek tek isimleri konuşamayız, spekülasyon olur. Teknik kadro ve yönetimimiz bu futbol takımımızı çok daha güçlü yapmak adına elinden gelen herşeyi yapıyor.

"BİZ BANKA MIYIZ?"

Serdar Aziz'in Galatasaray'a transfer olacağı yönündeki söylentilere de açıklık getiren Daum, "Devamlı Serdar Aziz konuşuluyor. Bazı kişiler için önemli olabilir bu transfer. Ama burada bizimle ilgili bir şey yok. Ben teknik adam olarak söylüyorum bunu. Gündem yaratmak için bazı menajerler de bunu ortaya koyabilir. Bu konu olmadan gündem yaratmak adına da söylenebilir. Siz bana Serdar Aziz'i Galatasaray'a vermemiz için bir tek neden söyleyin. Biz banka değiliz. Başarılı olmak istiyoruz. Biz banka mıyız? Biz futbol takımıyız ve bizim için başarı önemli. Başarısız olursanız batarsınız. Hiçbir zaman kulübümü sıkıştırıp, finansal durumda zor bırakmam. Böyle bir adam değilim. Mevcut yönetimimiz bu konuda hassas. Bursaspor'un parası çok hassas kullanılıyor. Transfer yapıldığında alınan ve verilen paralar da bilinir. Sağa sola para saçılmıyor. Bunu da insanlar bilmeli. Bizim kulübümüz burada 1 lirayı verirken üç dört kere düşünüyorlardır" dedi.