PFDK'nın açıkladığı şike cezalarıın ardından Türkiye'nin gündemini tekrar şike davası meşgul etmeye başladı. PFDK'nın açıkladığı ve hiçbir kulübe ceza içermeyen kararlar Habertürk'te masaya yatırılırken, canlı yayın konuklarından Taraf yazarı Mehmet Baransu'nun iddiası ortalığı karıştıracak cinsten.

DEMİRÖREN'İ SES KAYDI VAR

Son günlerde ortalıkta dolaşan bir ses kaydı olduğunu söyleyen Baransu, Demirören ve Fenerbahçeli 2 yöneticiye ait olduğu ileri sürülen 1.5 dakikalık bir kayıt dinlediğini ifade etti.

İşte Baransu'nun o açıklamaları;

'Bir haftadır ortalıkta dolaşan bir ses kaydı iddiası var. Yıldırım Demirören'le iki tane Fenerbahçe yöneticisi arasında geçen bir ses kaydı iddiası. İlk Twitter'da dillendirildiğinde ciddiye almadım ama yazan kişilerle görüştüm ama ellerinde kayıt yoktu. Ancak dün ısrarla spor basınındaki kişiler ve spor yazarları ses kaydının bir internet sitesinin elinden olduğunu ve yayınlayacağını söylediler. '

1,5 DAKİKALIK KAYDINI DİNLEDİM

Bende bir kaç arkadaşla konuştum ve o arkadaşlara 'Benim bunlara inanasım yok ' dedim. 'Senin elinde ses kaydı var mı ' dedim 'Var ' dedi. 'Buna da inanmıyorum ' dedim 'O zaman bekle ' dedi. Bana telefonda 1,5 dakika dinletti. Ben telefonda 1,5 dakika telefonla bir ses kaydı dinledim. Sonra bu işi yayınlayacak internet sitesini aradım ve 'Yayınlayacak mısınız? ' dedim. Bana 'Bugün yayınlama kararı aldık onu konuşuyoruz. ' dedi. 'Ses kaydı elinizde var mı? ' diye sordum 'Dökümlerin tamamı var, dinledik yayınlayacağımıza karar verdiğimiz zaman da ses kaydı ile birlikte koyucağız ' dediler.

O KOLTUKTA OTURAMAZ

Söz konusu internet sitesinin, üzerinde önemli davalar bulunduğu gerekçesi ile kaydı yayınlamayacağını söyleyen Baransu "Eğer o ses kaydı ortaya çıkarsa bir dakika bile kalamaz o koltukta. Ses kaydı yayınlanırsa hem kulüpte hem de federasyonda çok ciddi değişimler olur. UEFA o zaman 8 yıl değil, 15 yıl bile ceza verebilir" dedi.

İşte bahsi geçen ses kaydının internete yansıyan bir kısmı...