Galatasaray Yönetimi’nin önceki gün resmi internet sitesinden yayınladığı mesaj, spor kamuoyuna bomba gibi düştü. Sarı-Kırmızılılar, ‘Etik spor için boykot’ başlığını kullandıkları duyuruda, adeta savaş baltalarını çıkarıyor ve bundan sonra her alanda adalet için mücadele etme kararı aldıklarını ifade ediyorlardı. Bu doğrultuda Trabzonspor ve Galatasaray önderliğinde bir ortak bir operasyon başlatılacağı öğrenildi.

"Fenerbahçe ağırlıklı yönetimler"
Hedefte iki kişi var; biri Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, diğeri de Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel... Her iki başkanla da ciddi sorunlar yaşayan, Trabzonspor ve Galatasaray temsil gücünü maksimum düzeye çıkarmak istiyor. 
Hatırlanacağı üzere Trabzonspor her iki yönetimden de çok çekti. Şike sürecinde Futbol Federasyonu Trabzonspor’un hakkını hala teslim etmezken, basketbol da geçen yıllarda bir çok yanlı yönetim sergilenmiş ve bordo-mavililer sene içerisinde konuyla ilgili bir çok açıklama yapmıştı.

Burada öncelikli amaç ise Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’i koltuğundan indirmek. Bu doğrultuda gerekirse imza toplanmaya başlanacak. Yeterli sayıya ulaşılması ve aynı çoğunluğun seçim sırasında da sağlanabilmesi adına birçok kulüple görüşme yapılacak. Galatasaray bu cepheyi açarken ilk olarak kendileriyle aynı görüşte olan Bursaspor camiasına taraf seçmesi istenilecek. Bu kulüplerin önderliğinde başlayacak operasyon, bir yerde Fenerbahçe’ye karşı da cephe açılması anlamına geliyor.

Bu hafta aday konuşulacak
Dolayısıyla olası bir darbe sonrası seçilecek aday konusunda da bir birlik sağlanmış olacak. İşte bu bağlamda yeni TFF Başkanı olarak hangi ismin ön plana çıkacağına henüz karar verilmiş değil.

Hükümet planları bozabilir
Bu operasyonda Galatasaray ve Trabzonspor’un işi hiç kolay olmayacak gibi görünüyor. Zira özellikle futboldaki seçimlerde, genellikle hükümet tarafından işaret edilen isimlerin galip geldiği biliniyor. Hepsi birer iş adamı olan kulüp başkanları da, kendi iş hayatlarına sekte vurdurmamak için tersi bir duruş sergileyemiyor ve kim işaret edilirse onun seçilmesini sağlıyor.
Editör: TE Bilişim