Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund, Polonyalı oyuncusu Robert Lewandowski’nin Bayern Münih’e transferine karşı çıktı.
Borussia Dortmund Kulübünün CEO’su Hans-Joachim Watzke, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, oyuncunun bir kulübe gitmek istemesinin ve bunu ifade etmesinin meşru olduğunu belirterek, “Son 4 haftada 2 kez Bayern Münih ile telefonla temasa geçildi. Lewandowski için sadece borsa hukukundan dolayı yazılı bir teklif sunulmasına ihtiyaç duyduğumuzu ifade ettik. Ancak bu teklif bugüne kadar gelmedi” ifadesini kullandı.
”Robert Lewandowski 2013 yılında Bayern Münih’e transfer olmayacak. Bu kesin” diyen Watzke, bunu oyuncuya ve danışmanlarına da ilettiklerini kaydetti.
Bayern Münih dosyasının 2013 yılında kapandığını ifade eden Watzke, Lewandowski’nin Bayern Münih’e gitmek istemesi durumunda bir sonraki sezon buna fırsatı olacağını belirtti.
Kulübün isteğinin, gelecek sezon Lewandowski’nin Borussia Dortmund’da oynaması yönünde olduğunu vurgulayan Watzke, bunun için olası transfer gelirinden vazgeçtiklerini, gelecek sezon Lewandowski’den daha fazla para kazanabilme ihtimalinin de yüksek odluğunu söyledi.
Watzke, oyuncunun Bayern Münih’e bu sezon transfer olmaması kararının tüm kulüp yöneticilerince alındığına dikkati çekerek, Polonyalı golcünün başka bir kulübe transfer olması konusunda ise açık kapı bıraktı.
Açıklamalarının Lewandowski’nin kesinlikle kulüpte kalacağı anlamını taşımadığını ancak oyuncunun 2013 yılında Bayern Münih’e gitmeyeceğini belirten Watzke, “Diğer konuları Robert Lewandowski ve danışmanlarıyla gelecek günlerde konuşacağız” değerlendirmesinde bulundu.
Borussia Dortmund’a 2010 yılında 4,75 milyon avroya gelen Lewandowski, ligde oynadığı 98 maçta 54 gol kaydetti. Bayern Münih’in Lewandowski için 30 milyon avro gözden çıkardığı ifade ediliyordu.
Editör: TE Bilişim