Guatemala'da yapılan Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nda şampiyon olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi öğrencileri, Trabzonspor altyapısını oluştururken son dönemde milli takımlardan davet alamamaları dikkat çekti. 

Trabzonsor'un U19 ve U17 Takımlarında forma giyen yetenekli sporcular, gösterdikleri performans ile Dünya şampiyonu olmalarına karşın milli takım düzeyinde U18, U19 ve U20 Milli Takımlarına davet edilmediler. Sadece 1998 doğumlu Furkan Ödemiş, 10-12 Şubat 2015 tarihleri arasında Yunanistan ile oynanan hazırlık maçı kadrosunda kendisine yer buldu. Ardından 7 ve 9 Nisan 2015 tarihlerinde oynanan Lüksemburg maçlarında ise kadroya davet alamadı.

Volkan Batman, Hamza İpekçi, Talha Aydemir ve Mücahit Çakır gibi yetenekli oyuncuların milli takıma alınmamış olması şaşkınlık yarattı. U19 Milli Takımına alınan tek Trabzonspor'lu ise A Takımla sözleşme imzalayarak profesyonel olan Uğurcan Çakır... U18 ve U19 Takımlarının önümüzdeki günlerde oynayacağı maç ve turnuvalara Erdoğdu Anadolu Lisesi'nden daha fazla oyuncu çağrılması bekleniyor.