Brezilya’da düzenlenen 1950 FIFA Dünya Kupası finalinde Uruguay’ın evsahibini yenerek şampiyonluğa ulaşmasında pay sahibi olan efsane futbolcu Alcides Ghiggia, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Uruguay’a 1930’dan sonra ikinci kupasını kazandıran golü atan Ghiggia, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde oynanan finalin hafızalardan silinmeyen isimleri arasında yer alıyordu.
1950 Dünya Kupası’nda fileleri 4 kez havalandıran efsane isim, Penarol’de başlayan futbol hayatına İtalya’nın Roma ve Milan takımlarında devam etmiş, son olarak da ülkesinin  Danubio takımınıda oynamıştı.

UNUTULMAZ FİNALİN KAHRAMANI
 
Brezilya’nın Maracana Stadı’nda 200 bin kişilik rekor seyirci sayısı önünde oynanan 1950 Dünya Kupası finalinde evsahibi ile karşılaşan Uruguay, 2-1 galip gelerek kupayı müzesine götürmüştü. Brezilya’ya beraberliğin yettiği karşılaşmada França’nın golü ile 1-0 geriye düşen Uruguay, Schiaffino’nun golü ile eşitliği sağlamıştı. Kupaya uzanmak için mutlaka galip gelmesi gereken Uruguay’da karşılaşmanın 79. dakikasında sahneye Ghiggia çıkmış ve attığı golle hem Maracana’yı sessizliğe bürümüş hem de ülkesine Dünya Kupası’nı kazandırmıştı.
Yıllar sonra attığı golü değerlendiren efsane isim “Yalnızca 3 kişi, tek bir hareketle Maracana Stadı’ndaki 200 bin kişiyi susturabilirdi: Frank Sinatra, Papa II. John Paul ve ben. Mağlubiyete üzülen Brezilyalılar kadar acılı insanlar görmedim. Tüyleri ürperten bir durumdu. Hayatımın en önemli anı Maracana’daydı” demişti.