Fenerbahçe'nin Nijeryalı yıldızı Emmanuel Emenike, otobüse yapılan silahlı saldırıyı İngiliz basınına anlattı.

Saldırının gerçekleştiği anlarda kardeşi ile konuştuğunu kaydeden Emenike, "Olay birçok oyuncuyu şok içinde bıraktı. Zaferimizi kutluyor olmalıydık. Çok büyük bir gürültü duydum. O sırada telefonda kardeşim ile konuşuyordum. Tekerleklerden birinin patladığını düşündüm, çünkü otobüs yoldan sapmıştı. Ancak güvenlik şefini otobüsün ön tarafında gördüğümde, bir şeylerin korkunç şekilde yanlış gittiğini anladım" dedi.

"İNANILMAZ VE GARİP"

Yaşananları inanılmaz ve garip olarak nitelendiren Nijeryalı, "Güvenlik şefinin frene bastığını anlamamamız çok uzun sürmedi. Şöforün vurulduğunu söyledi. 'Vuruldu' kelimesi bize büyük bir şok yaşattı. Kanı ve kırılmış camı gördüğümüzde, otobüsteki herkes için o an, korkunç bir ana dönüştü. Birilerinin bize ateş etmesi ve futbolcuları ve yetkilileri taşıyan şoförümüzün kötü bir şekilde yaralanması inanılmaz. Aynı zamanda garip. Hayatta hiçbir şeyin garanti olmadığını ve her şeyin olabileceğini gösteren de bir durum" ifadelerini kullandı.

"ONLARIN VE TANRI'NIN SAYESİNDE BURADAYIZ"

Şoför ve güvenlik şefine hayatlarını borçlu olduklarını söyleyen golcü isim, "Ben cesur şoförümüzün hızlı bir şekilde sağlığına dönmesini umuyorum. Ona ve güvenlik şefimize minnettarız, çünkü otobüs köprüden yuvarlanabilirdi. Sonuç korkunç ve trajik olabilirdi, ancak bugün buradaysak, onların ve Tanrı'nın sayesinde buradayız" diye konuştu.

"DAHA ÖNCE DE BÖYLE BİR OLAY YAŞADIM"

Nijerya'da da bir saldırı yaşadığını kaydeden 27 yaşındaki futbolcu, "Daha önce Nijerya'da da böyle bir olay yaşadım. Annem yaralandı ve otobüsün yolda tökezlediği bir an inanılmaz bir geçmişe dönüş yaşadım. Umarım bu olay derin bir şekilde araştırılır ve adalet sistemi yapanları cezalandırır" şeklinde açıklama yaptı.

"GEÇMİŞİ ARKADA BIRAKTIM, KULÜBÜ SEVİYORUM"

Beşiktaş maçında tarafatarlar ile karşı karşıya gelen ve oyundan çıkmak isteyen Emenike, ayrılığı düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruya da, "Burada bir kontratım var ve kulübü seviyorum. Yaşadığım olay, münferid bir olay ve benim ayrılmamı sağlayacak kadar kolay bir şey değil. Geçmişi arkamda bıraktım ve önümde ne varsa, onlara odaklandım. Artık daha güçlüyüm ve şu anda sadece otobüs şoförünün hızlı bir şekilde sağlığına dönmesini istiyorum" şeklinde cevap verdi.
Editör: TE Bilişim