Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu ve Joseph Yobo, bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda birlikte basın toplantısı düzenledi.

Emre yaptığı açıklamada;

Dün çok güzel bir maçtan, çok güzel bir skordan sonra ne yazık ki hiç de beklemediğim şekilde karşımıza farklı olaylar çıktı. Başta Yobo olmak üzere diğer takım arkadaşlarıma teeşkkür ediyorum bana gösterdikleri ilgiden dolayı.

Irkçılık bizim örf ve ananelerimizde yeri yoktur. Yanımda oturan arkadaşım Yobo ile böyle bir diyalog yaşamıştık ama sonunda hak yerini bulmuştu ve birbirimizin elini sıkarak vedalaşmıştık. Irkçılık bizim kültürümüzde olmayan bir şeydir. Ailemizde, kültürümüzde, geleneğimizde bu yoktur. İçimde ırkçılık adına ufacık bir şey varsa Allah bu kalbimi yerinden çıkarsa. Zokora ile yaşadığımız bir iki tane diyalog vardı. Halil'e yaptığım faul sonrasında karşılıklı kötü konuşmalarımız oldu. Akabinde bir özürleşmemiz olmuştu. Maçın sonunda da birbirimize başarılar diledik. 

Maçtan sonraki açıklamalarına çok üzüldüm. Bana isnat edilen suçlarla alakalı televizyon izlemeden, arabadayken Lig TV'ye bağlandım. F.. shit negro dediğimi iddia etmişti ama bunu kabul etmiyorum. Görüntülerde görülüyor ki F.. prick diyorum. O da İngiltere'den öğrendiğim ve futbolcuların arasında olan diyaloglardan biridir. Maçta sonra Zokora'nın bunun söylemesi beni üzdü. bir kez daha böyle bir gündemle yeniden huzurunuzdayım ne yazık ki. Bundan dolayı özür diliyorum.

Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ardından bordo-mavili takımın Fildişi Sahilli futbolcusu Didier Zokora, Emre Belözoğlu'nun maç içinde kendisine ırkçı söylemde bulunduğunu iddia etmişti.

Emre'den sonra konuşan Yobo ise şunları söyledi:

Emre de Zokora da benim iyi bir arkadaşım. Türkiye'de ben ırkçılıklar ilgili bir olayın vuku bulduğunu görmedim. Kendi takımımızda da böyle bir şey tecrübe etmedim. bu tip şeyler İngiltere'de vuku buluyor. Orada ırkçılığı önlemek adına bir takım çalışmalar var. Futbol çok mücadeleci bir oyun olduğu için yüksek tansiyonda birbirimize bazı kötü sözler sarf edebiliriz. Geldiğimden bu yana Emre adına ırkçılık ile ilgili bir söyleme rastlamadım.

Emre ile İngiltere'de yaşadığımız olayda konu tamamıyla çözülmüştü. O olaydan sonra ben Emre hakkında ırkçı bir insan olduğu düşüncesinde olsam zaten Fenerbahçe'ye gelmezdim. Ben burada 18 aydır yaşıyorum. Emre çok büyük bir savaşçı ve mağlubiyeti kabul etmeyen birisi. Ama bunu yaparken ırkçı ayrımlara girmeyen bir insan. Emre sosyal hayatta da paylaşımlarımın olduğu bir arkadaşım. Maçın içerisinde her şey olabilir. Yüksek tansiyonla birlikte bir takım tartışmalar olabilir. Maçın sonunda Emre ile Zokora sarıldılar ve sahada ne yaşadılarsa onu sahaya gömerek ayrıldılar. Zokora ile maçtan sonra yan yana geldik ve konuştuk. Gerçekten bunu yaşamış olsaydı bunu bana söylerdi. Aramızda bu konuda en ufak bir diyalog geçmedi. emre olduğu zaman olaylar başka yerlere çekiliyor. Emre çok hırslı ve savaşçı bir insan olduğu için antrenmanlarda ya da maçlarda futbolcular arasında olan bir diyalog yaşanmış olabilir.