Zokora'nın kendisine Negro ifadesiyle "pis zenci" dediğini iddia ettiği Emre Belözoğlu, "Söylemiş olabilirim" dedi, ancak Zokora'nın art niyetli olduğunu savundu.

Emre, "O da bana kötü sözler söyledi, benim de ağzımdan çıkmış olabilir. Söylemiş olduğum söz aptalcaydı, onun da bana ana avrat küfretmesi aptalcaydı. 

Olaydan 3-4 dakika sonra o benden, ben de ondan özür diliyorum. O görüntüler de var. Maçtan sonra bile sarılıyoruz. Bunu çıkıp maç sonunda söylüyorsa art niyet ararım, bunu kabul ederim. O da bana ana avrat küfretti.

Ben de söylediğim şeylerden sonra özür dilemeyi de bilirim. Ama Zokora’dan özür dilemişim, akabinde çıkıp bunu söylüyorsa art niyet ararım. Maçtan sonra bunu söylemenin ne anlamı var?

Benim tarafından özür dilenmesi gerekiyorsa da dilerim, aptalca bir cümleydi kabul ediyorum”

 

“Negro lafı ağzımdan çıktı mı, tam hatırlamıyorum, çıkmış olabilir. Ona bir cevap verdim. Ama ağzımdan çıkıp çıkmadığımı hatırlamıyorum.

Yaptığım hatayı da kabul ederim. Maçı kazanmışız, kimseye kasti tekme atmamışım, kimseyle diyaloğum yok yine Emre gündeme geliyor anlamsız şekilde. Bu olay maç sonrasına taşınmış olsa ben de çıkar cevap veririm.

Ama yoldayken geliyor bana telefon.. Kardeşim Burak Yılmaz’ı aradım, onun da burnu kırılmış hastaneye gitmiş. Şenol hocanın telefonunu istedim konuşmak için. Yakışıksız bir davranış olduğunu düşünüyorum.

Ancak saha dışına taşınmış olsa özür dilerdim. Ama saha içinde yapılmış olayı saha dışına taşıyorsa Zokora, art niyetlidir. Bu anlamda vicdanen çok rahatım”

Bu arada Trabzonspor Kulübü, görüntülerle Emre Belözoğlu'nu UEFA'ya şikayet edeceğini bildirdi.

 

Editör: TE Bilişim