Beşiktaş'ın Emre Mor için yaptığı 2 milyon euro bonservis bedeli ile bir sonraki satıştan yüzde 25 payın Nordsjaelland kulübü tarafından kabul edilmek üzere olduğu öne sürüldü.

Bir süredir genç yıldız için zemin yoklayan siyah-beyazlılarda ilk resmi hamle Gökhan Keskin tarafından Danimarka'da yapıldı.

Emre'nin takımı Nordsjelland'ın, Midtjylland'a 4-1 yenildiği maçı Nordsjaelland Sportif Direktörü Carsten Vagn Jensen ile izleyen ardından Farum şehrinde Nordsjaelland Başkanı Tom Vernon'la yemek yiyen Keskin resmi teklifte bulundu.

Vemon'un olumlu veya olumsuz cevap vermediği, fakat Danimarka'nın Başkanı'nın Keskin'in Orman adına yaptığı İstanbul'a davete hayır demediği bildirildi. Vernon'un 15 gün içinde İstanbul'da olacağı Emre'nin Beşiktaş'a transferinin sonlandırılacağı dile getirildi.

Keskin, Mor'u Oğuzhan, Bruma ve Ozan ile ikna etti

Bu arada Emre Mor'un Galatasaray ve Fenerbahçe’den de teklif aldığı fakat özellikle Türkiye'deki yakınları vasıtasıyla yaptığı görüşmelerde Şenol Güneş faktörü nedeniyle siyah-beyazlılara daha yakın olduğu bildirildi.

Fenerbahçe'nin daha fazla para, Galatasaray'ın ise daha fazla şöhret vaad ettiği Emre'yle görüşen Keskin'in genç yıldıza Oğuzhan, Kerim ve Cenk'in yaptığı patlamadan bahsettiği, Fenerbahçe'de Ozan ve Alper, Galatasaray'da ise Bruma ve Telles'in yaşadıklarını anlattığı, buna göre tercihini kendisinin yapmasını istediğini söylediği dile getirildi.

Fenerbahçe daha fazla önerdi ama...

Beşiktaş'ın Emre Mor için yaptığı 2 milyon Euro bonservis bedeliyle bir sonraki satıştan yüzde 25 payın Nordsjaelland kulübü tarafından kabul edilebilir bulunduğu bildirildi.

Fenerbahçe'nin teklif ettiği 3.5 milyon Euro'nun daha efektif olduğu fakat Emre'nin potansiyeli göz önüne alındığında birkaç yıl sonra Beşiktaş'ın genç oyuncuyu iyi bir fiyata satmasıyla en az 2.5 milyon ile 3.5 milyon Euro arasında bir rakamın yeniden kulübün kasasına girmesinin muhtemel olduğu Norveç cephesinde hesaplandı.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi’nde oynaması, teknik direktörünün yetiştirici olması, son dönemde yüksek rakamlara oyuncularını satarak kazanç elde etmesi de Nordsjaelland'i ikna edecek etkenler arasında görülüyor.

Editör: TE Bilişim