Türk Futbolunda oynadığı futboldan çok yaptığı agrasif hareketler ile gündeme gelen Emre Belezoğlu'nun son yaptığı bardağı taşırdı.Maç içinde Zokora'ya pis zenci dedi ve ırkcı bir hakarette bulundu!

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçının ardından unutulmayacak kötü anlar yaşandı. Maç içerisinde Zokora ile Emre’nin girdiği ikili mücadelenin ardından Emre’nin çirkin bir davranış ortaya koyduğu ifade edildi.
Zokora maçın ardından yaptığı açıklamada, Emre’nin kendisine ırkçı bir harekette bulunduğunu ileri sürerek, “Emre ırkçı bir hakarette bulundu. Bana, “Pis zenci” dedi. Yobo ile Musa gibi Afrikalı futbolcular ile oynayan aynı takımda oynayan bir oyuncunun bana bu şekilde hakaret etmesi kesinlikle kabul edilebilir değil. Sahaya çıkıyoruz ekmek yiyoruz. Rakibinize onun ten rengi üzerinden hakaret etmeniz gerçekten utanç verici. FİFA, Medya, herkes ırkçılığa karşı önemli kampanyalar yürütülüyor. Çok büyük bir hayal kırılığı yaşadım. Üzücü” dedi.
Öte yandan bu durum Emre'nin ilk vukuatı da değil. İngiltere'de oynadığı sırada, şuanda Fenerbahçe'den takım arkadaşı Yobo, Emre'yi ırkçılıkla suçlamıştı.

DAHA ÖNCE DE SUÇLANMIŞTI
Sarı lacivertli takımın  futbolcusu Emre Belözoğlu'nun, Newcastle'da oynadığı dönemde siyahi futbolcuyu ırkçı hakarette bulunduğu iddia edilmişti.
2006'daki Ewerton-Newcastle maçı sırasında yaşanan olayda iki oyuncu tartışmıştı. Yobo kendisi duymasa da takım arkadaşları Howard ve Lescott Emre'nin bu futbolcuyu ırkçı hakarette bulunduğunu ileri sürmüştü. Ancak futbolcumuzsorgulanmasının ardından suçsuz bulunmuştu. 

Editör: TE Bilişim