Beşiktaş, Perşembe akşam Sporting'e 3-1 yenilip geçen sezonun ardından bu sezonda da Avrupa'ya ikinci kez Tolga Zengin yüzünden veda etti. Özellikle annesi vefat ettiği dönemde Tolga'ya büyük destek veren taraftarlar o maçta yaptığı hatalardan çok Ersan Gülüm ve Mustafa Pektemek ile yönetici Mete Vardar'ın kendisini tribünlere götürmek istemesine rağmen  taraftara verdiği tepkiyle iplerin kopmasına neden olmuştu.

'En iyisi ayrılmak'

Perşembe akşam yediği goller sonrasında kimseyle konuşmayan ve gözyaşlarını tutamayan Tolga, takımdan ayrılma kararı aldı. Tecrübeli kaleci İstanbul'a dönüş yolunda görüştüğü Güneş'e, "bundan sonra ne yaparsam yapayım, beni istemezler. En iyisi ayrılmak. Derbide de beni oynatma istersen hocam" dediği bildirildi.

Derbide kale kimin olacak?

Beşiktaş'ta "derbide de beni oynatma istersen hocam" diyen Tolga Zengin'in yaşadığı psikolojik çöküntü Şenol Güneş'i, Galatasaray maçı öncesinde sıkıntıya soktu. Derbiye Tolga ile başlamayı düşünen tecrübeli teknik adam buna rağmen genç kaleci Günay Güvenç'i de sahaya çıkmaya hazır olması için Jose Sambade'ye talimat verdi. Güneş'in Pazartesi gününe kadar Tolga'ya terapi uygulayacağı, "bitik" halinden kurtaramazsa kaleyi Günay'a verebileceği gelen haberler arasında.

'Kalecileri hata yapsa da...''

Öte yandan Beşiktaş, perşembe akşam Sporting karşısında Tolga Zengin'in hatalarıyla Avrupa Kupalarına veda ederken ev sahibi ekibin yıldızlarından Gelson da maç sonunda SIC'e yaptığı açıklamaları ile bu konuya değindi. "Bu takım her zaman kazanmak için oynuyor. Kaybederken attığımız ilk golle geri dönmeyi başardık. Kalecilerinin golü hediye ettiğini söylemek bizim kazanma isteğimizi küçük görmek olur. Kalecileri 2 golde de hata yapmış olsa da, topu oraya götüren yine bizleriz. İyi bir karakter koyduk oyuna. Her zaman kazanmak içn oynuyoruz. Asla vazgeçmiyoruz. Oyunun sonuna kadar" diye konuştu.