ABD'nin ünlü spor sitesi Bleacher Report, dünyadaki en kelepir forvet transferlerini sıraladı,Burak Yılmaz'ın Galatasaray'a gidişini ilk sıraya koydu. Fiyat/ performans değerlendirmesine bakıldığında, Burak'a verilen 5 milyon euronun seve seve ödendiği belirtildi.

Galatasaray’ın 2011-12 sezonunda fileleri 33 kez havalandırarak gol kralı olan Burak Yılmaz’ı sadece 5 milyon euroya transfer etmiş olması, dünyada da yankı buldu.

ABD’de yayın yapan ünlü spor sitesi Bleacher Report, 9 isimli bir liste yaptı ve Burak Yılmaz’ı bu yaz yapılan transferlerde en kelepir forvet oyuncusu seçti. 50 milyon pounda transfer edilen Fernando Torres ve sadece 1.2 milyon pounda alınan Eric Cantona örneklerinden hareketle hazırlanan Bleacher Report’un en kelepir golcüler listesinde 15 milyon pounddan daha pahalı oyuncular listeye alınmadı.

Listenin oyuncunun performansı ve ödenen fiyat denklemiyle yapıldığı sitede, Galatasaray’ın Burak Yılmaz’ın 5 milyon euroluk serbest kalma maddesini seve seve ödediği ifade edildi. Haberde Burak Yılmaz’ın Metin Oktay gibi bir efsane olabileceğine değinilirken, golcü oyuncunun Metin Oktay gibi bir sezon geçirmesi halinde Galatasaray’ın Burak Yılmaz’ı en az 25 milyon euroya satabileceği yorumu yapıldı.



Editör: TE Bilişim