Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i başarılı bulduğunu vurguladı. Erdoğan, "Fatih Terim iyi bir hocadır. Futbolcu oynamazsa Fatih Hoca mı oynayacak? Gayet güzel işler yapıyor ve başarılı biri" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün akşam saatlerinde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve cemiyetin yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Görüşmede; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanlığı Özel Başdanışmanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Lütfü Göktaş ile Başdanışman İbrahim Kalın da yer aldı. Kabulde, Erdoğan Türkiye'nin gündemindeki konularda önemli değerlendirmelerde bulundu.
 
KUMDA TOP OYNUYORLAR
 
Kabul sırasında konuşulan konulardan biri de; dün akşam Kadıköy'de oynanan Türkiye - Brezilya maçıydı. Türkiye'nin 4 - 0 yenildiği maçtan hareketle Erdoğan, bazı çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı, önce Brezilya'da çocuk ve gençlerin hangi şartlarda futbol oynayarak yetiştiğine dikkat çekti. Erdoğan, "Brezilya'da deniz kenarında kumda top oynuyorlar. kum kasları güçlendirir. Kumda koştukları için atak ve güçlü oluyorlar. Bizim gençler halı sahada, sentetik yerde maç yapıyor. Altyapı çok önemli. Bizim de güzel tesislerimiz var. Sporu sadece futbol olarak da görmemek lazım. Diğer spor dallarına da gençlerimizi yönlendirmemiz gerekir."
 
FATİH TERİM BAŞARILI
 
Erbakan, Fatih Terim'e de sahip çıktığı anlamına gelen değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Fatih Terim iyi bir hocadır. Futbolcu oynamazsa Fatih Hoca mı oynayacak? Gayet güzel işler yapıyor ve başarılı biri" dedi.