İsmail Kartal ile yollarını ayıran Eskişehirspor'un yeni teknik direktörü belli oldu.

Bir süredir Bayram Bektaş ve Sırp Slavisa Stojanovic'in aralarında bulunduğu çok sayıda teknik adamla görüşen kırmızı siyahlı yönetim, adeta sağ gösterip sol vurdu ve sürpriz bir isimle anlaştı.

YARDIMCILIĞINI FEYYAZ UÇAR YAPACAK

Son olarak geçtiğimiz sezon PTT 1. Lig ekibi Adana Demirspor'da 'sportif direktör' olarak çalışan Samet Aybaba, Eskişehirspor'un yeni teknik direktörü oldu. Aybaba'nın yardımcılığını Feyyaz Uçar'ın, sportif direktörlüğü de Sefer Yılmaz'ın üstleneceği belirtildi.

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Arı, Samet Aybaba ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladıklarını belirterek, "Samet Aybaba camiamıza hayırlı olsun. Kendisiyle sezon sonuna kadar anlaştık. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı durumdan kendisinin deneyimiyle kurtulacağımıza inanıyoruz" dedi.

ESKİŞEHİRSPOR 8 MAÇTIR PUANA HASRET

Eskişehirspor, Süper Lig’de 8 maçtır puana hasret. Michael Skibbe yönetiminde sezona başlayan, sonrasında istifa eden Alman hocanın yerine İsmail Kartal’ı getiren ancak yine kötü gidişi durduramayan Es-Es, yalnızca 2. haftada Sivasspor’u 4-2 mağlup etti

SAMET AYBABA KİMDİR?

1955 yılında Osmaniye'de doğan Samet Aybaba, 1977 yılında Beşiktaş'a, İskenderunspor'dan geldi. 11 yıl boyunca Beşiktaş forması giyen Aybaba 1988 yılında jübile yaparak hem Beşiktaş'a hem de futbolculuğa veda etti.

Aybaba ardından sırasıyla Kayserispor, Adana Demirspor, Kayserispor, Ankaragücü, Vanspor, G.Birliği, Gaziantepspor, Trabzonspor, Ankaraspor, Gaziantepspor, Ç.Rizespor, Bursaspor, G.Birliği, Bucaspor, Beşiktaş ve Antalyaspor takımlarında teknik direktörlük yaptı. Geçen sezon da Adana Demirspor'da sportif direktör olarak görev yaptı.

Samet Aybaba, teknik direktörlük kariyerinde Gençlerbirliği ve Trabzonspor ile Türkiye Kupası'nı kazandı.

Editör: TE Bilişim