2008-2009 yılları arasında Pep Guardiola yönetimindeki Barcelona'da oynayan Eto'o, İspanyol teknik adam için "O, dünyanın en iyisi...  Her zaman, takımı daha iyi oynatmaya çalışıyor. İngiltere'de de aynısını yapıyor ve başarılı olacaktır. Çünkü, en iyisi o" ifadelerini kullandı.

MOURINHO ÇOK DEĞİŞTİ

Jose Mourinho ile de 2 kez çalışan Eto'o, Portekizli teknik direktör için, "Jose, çok değişti. Inter ve Chelsea'de beraberdik. Bugünün futbolunda, herkes oynamak istiyor... Sürekli defans yapamayız, futbol bu değil. Mourinho'ya karşı bir sorunum yok ama dediğim gibi futbol değişti" açıklamalarında bulundu.

MARSILYA İÇİN NET BİR CEVAP VERMEDİ

Yıldız futbolcu, Fransa Ligi takımlarından Marsilya'ya transfer olur musun sorusuna ise kafa karıştıran bir cevap verdi. 35 yaşındaki futbolcu, net bir dil kullanmazken "Marsilya'ya hayır diyebilmek zor, çok büyük bir kulüp... Önce karıma sormalıyım. Patron o, ona sormadan hareket edemem" dedi ve Fransız takımına açık kapı bıraktı. Eto'o "Cavani mi Benzema mı?" sorusuna, Cavani'ye çok saygı duyduğunu ancak birini seçmek gerekirse, o kişinin Benzema olacağını söyledi.

ZLATAN IBRAHIMOVIC YORUMU

PSG için de değerlendirmelerde bulunan Eto'o, PSG'nin Zlatan Ibrahimovic olmadan da oynamaya alışması gerektiğini söyledi. Kamerunlu yıldız, "PSG iyi bir takım. Ama, sezon başına kadar iki takımları vardı: Zlatanlı PSG ve Zlatansız PSG... Önemli maçlarda hep Ibrahimovic üzerinden oynuyorlardı. Doğal olarak her maç en iyi şekilde oynayamaz. Eğer, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istiyorlarsa takım oyunu oynamaları gerekiyor. Tek bir kişiye bağlı olarak değil" sözlerini kullandı.

INIESTA, BALON d'Or'u 3-4 KEZ ALMALIYDI

Ballon d'Or ödülü hakkında da açıklamalarda bulunan Samuel Eto'o, ödülün hep Messi ve Ronaldo arasında gittiğini ancak İspanyol yıldız Andres Iniesta'nın bu ödülü 3 veya 4 kez kazanmayı hak ettiğini söyledi.

ZIDANE BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI

Eto'o, Real Madrid teknik direktörü Zinedine Zidane'ın kendisini şaşırttığını da itiraf etti. "Zidane'ın bu kadar başarılı olabileceğine şans vermiyordum. Ancak, Zizou beni şaşırttı" diyen başarılı oyuncu, Fransız teknik adamın Real Madrid'in başında çok önemli işler yaptığını vurguladı.