2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) son 16 turu maçında Belçika, Macaristan’ı 4-0 mağlup ederek çeyrek finalde Galler’in rakibi oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Belçika, 10. dakikada golü buldu.

Soldan De Bruyne’un kullandığı serbest vuruşta kale alanı içinde bomboş kalan Alderweireld, kafayla topu filelere gönderdi: 0-1 Daha çok ani ataklarla gol arayan Belçika, pozisyonlardan yararlanamadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde bulunduran Belçika, 78. dakikada skoru 2-0’a taşıdı.Eden Hazard’ın soldan ortasında oyuna 76. dakikada giren Batshuayi, altıpasta topa dokunarak takımının 2. golüne imza attı: 0-2

Bu golün 2 dakika sonrasında ise maçın yıldız ismi Eden Hazard, soldan aldığı topla içeri katetti ve yerden kalecinin sağına yaptığı vuruşta, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-3

Belçika maçın uzatma dakikalarında farkı 4’e çıkardı. 90+1. dakikada Nainggolan’ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Carrasco, sol çaprazdan yerden düzgün vuruşla, kalecinin sağından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-4 Karşılaşmadan 4-0 galip ayrılan Belçika, çeyrek finalde Galler’in rakibi oldu.

Macaristan ise EURO 2016’daki ilk mağlubiyetini alarak turnuvaya veda etti. Belçika, çeyrek final maçında, Kuzey İrlanda’yı 1-0 mağlup eden Galler ile 1 Temmuz Cuma günü TSİ 22.00’de Lille kentindeki Pierre Mauroy Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Öte yandan Belçika 4-0 galip gelerek,EURO 2016’da şimdiye kadarki en farklı skora imza attı ve bu turnuvada ilk kez bir takım bir maçta 3’ten fazla gol atmış oldu.

Macaristan: 0 - Belçika: 4
Stat: Toulouse
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)
Macaristan: Kiraly, Lang, Kadar, Guzmics, Juhasz (Dk. 79 Böde), Nagy, Gera (Dk. 46 Elek), Dzsudzsak, Lovrencsics, Pinter (Dk. 75 Nikolic), Szalai
Belçika: Courtois, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Meunier, Nainggolan, Witsel, Mertens (Dk. 70 Carrasco), Hazard (Dk. 81 Fellaini), De Bruyne, Lukaku (Dk. 76 Batshuayi)
Goller: Dk. 10 Alderweireld, Dk. 78 Batshuayi, Dk. 80 Hazard, Dk. 90+1 Carrasco (Belçika)
Sarı kartlar: Dk. 34 Kadar, Dk. 47 Lang, Dk. 61 Elek, Dk. 90+2 Szalai (Macaristan), Dk. 67 Vermaelen, Dk. 89 Batshuayi, Dk. 90+2 Fellaini (Belçika) 

 

Almanya 3-0 Slovakya
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) son 16 turu maçında Almanya, Slovakya’yı 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Maça hızlı başlayan Almanya, 8. dakikada golü buldu. Soldan Kroos’un kulladığı köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştırmak istediği topa Boateng ceza sahası dışından gelişine vurdu, defansa da çarpan meşin yuvarlak kalecinin sağından filelerle buluştu: 1-0

Ataklarına devam eden Almanya, 13. dakikada Skrtel’in, Gomez’i itmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen Mesut Özil, rakip kalenin sağ tarafına etkili bir vuruş yapsa da kaleci Kozacik iyi uzanarak meşin yuvarlağın filelere gitmesine izin vermedi.

Oyunda üstünlüğünü sürdüren Almanlar, ilk yarı bitmeden farkı ikiye çıkardı. Maçın 43. dakikasında topla birlikte soldan içeri kat eden Draxler’in altıpasa çıkardığı topa Gomezdokunarak, Slovakya ağlarına gönderdi: 2-0 İlk yarıda başka gol olmadı ve Almanya devre arasına 2-0 üstün girdi.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde bulunduran Almanya, 63. dakikada skoru 3-0 yaptı. Duran top organizasyonunda içeri yapılan ortada Hummels kafayla indirdi, Draxler kale alanından sert bir voleyle meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-0 Sonraki dakikaları rölantiye alanAlmanya, maçtan 3-0 galip ayrılarak, çeyrek finale adını yazdırdı.

Slovakya ise turnuvaya veda etti. Almanya, çeyrek finalde İtalya-İspanya maçının galibiyle 2 Temmuz Cumartesi günü TSİ 22.00’de Fransa’nın Bordeaux şehrinin aynı isimli stadında karşı karşıya gelecek. Öte yandan, Almanya Milli Takımı forması giyen Gana asıllı Jerome Boateng 63. milli maçında ilk golünü attı.

Geçen sezon Beşiktaş forması giyen Mario Gomez ise bu maçta fileleri havalandırarak, Jürgen Klinsmann’ın (5 gol) Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde en fazla gol atan Alman futbolcu rekoruna ortak oldu.

Almanya: 3 - Slovakya: 0
Stat: Pierre Mauroy
Hakemler: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya)
Almanya: Neuer, Hector, Hummels, Boateng (Dk. 72 Höwedes), Kimmich, Khedira (Dk. 76 Schweinsteiger), Kroos, Mesut Özil, Müller, Draxler (Dk. 72 Podolski), Gomez
Slovakya: Kozacik, Pekarik, Skrtel, Durica, Gyömber (Dk. 84 Salata), Hrosovsky, Skriniar, Hamsik, Weiss (Dk. 46 Gregus), Kucka, Duris (Dk. 64 Sestak)
Goller: Dk. 8 Boateng, Dk. 43 Gomez, Dk. 63 Draxler (Almanya)
Sarı kartlar: Dk. 13 Skrtel, Dk. 90+1 Kucka (Slovakya), Dk. 46 Kimmich, Dk. 67 Hummels (Almanya) 

Fransa 2-1 İrlanda Cumhuriyeti
EURO 2016'ya ev sahipliği yapan Fransa, turnuvanın sürprizlerinden İrlanda Cumhuriyeti'yle çeyrek finale adını yazdırmak için sahaya çıktı.

Horozlar, maçın henüz başında penaltıdan yediği golle geriye düştüğü maçta, Griezmann'ın attığı 2 golle zorlu maçı 2-1 kazandı ve son 8 takım arasına kaldı. 

Maçın henüz 3. dakikasında İrlanda Cumhuriyeti penaltı kazandı. Paul Pogba, rakibini ceza sahası içerisinde yere indirdi. İtalyan hakem Nicola Rizzoli tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başında geçen Robbie Brady, İtalya'dan sonra Fransa'yı da boş geçmedi ve İrlanda maçta 1-0 öne geçti.

İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarıya Fransa oldukça iyi başladı. 

58. dakikada Sagna'nın sağdan ortasına yükselen Griezmann, düzgün bir kafa vuruşuyla maça dengeyi getirdi.

Golden 3 dakika sonra 24 yaşındaki golcü oyuncu bir kez daha sahneye çıktı ve Fransa'yı öne geçirdi.

66'da İrlanda'da Shane Duffy kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 

Maç 2-1'lik sonuçla Fransa'nın lehine sonuçlandı. Polonya, Galler ve Portekiz'den sonra çeyrek finale yükselen 4. takım Fransa oldu.