Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye'de son dönemde artan kadın cinayetleri ve kadınlara uygulanan şiddet nedeniyle çok daha anlamlı hale gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı.

TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş'ın da izlediği organizasyonda, Kızlar 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı oyuncuları ile milli takım antrenörlerinden Mehmet Hacıoğlu, Nedim Yiğit, Emre Aşık, Fatih Tekke, Adnan Örnek, Kerem Yavaş, Talat Tuncel, Emrah Karakovan, Özden Öngün ve Suat Okyar karma gösteri maçı yaptı.

Karşılaşmada, oyuncular sırtlarında şiddet ve cinayet sonucu yaşamlarını kaybeden kadınların isimlerinin yazdığı formalarla mücadele etti. Kadınların futboldaki varlığına ve değerine dikkati çekme amacını da taşıyan maçta iki takımın da teknik direktörlüğünü kadın milli futbol takımları antrenörleri üstlendi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, karşılaşmanın hakemi Dilek Koçbay ve Kızlar 17 Yaş Altı Milli Takım oyuncularına çiçek verirken, dünyanın en değerli varlıkları olarak tanımladığı kadınların bu anlamlı gününü kutladı.

Milli takım antrenörleri de Kızlar 17 Yaş Altı Milli Takımı oyuncularına çiçek takdim etti. Etkinlikte, son dönemde artan kadın cinayetlerini ve kadına şiddeti kınayan önemli mesajlar da verildi.
Editör: TE Bilişim