Basın toplantısında ilk soruları Volkan Babacan aldı. Babacan'ın açıklamalarından önemli bölümler şu şekilde:

'Bu kadar kötü başlayacağımızı düşünmüyorduk'

"Elemelere de iyi başlayamamıştık ama sonunu çok iyi getirdik. Burada da hala şansımız var. Yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu kadar kötü başlayacağımızı biz de düşünmüyorduk. Son şansımızı iyi değerlendirmek istiyoruz. İspanya maçı şu anda aklımızın hiçbir tarafında yok."

'İsteğimiz ve arzumuz çok üst düzey olacak'

"Biz oyuncular olarak tek hedefimiz Fransa'da kalabilmek. Bu turnuvada daha ileriye nasıl gidebiliriz, bunu düşünüyoruz. Avrupa'daki seviyemizi görme adına önemli bir maç. İsteğimiz ve arzumuz çok üst düzey olacak. Çünkü bu bizim son şansımız."

'İki maçta da ekstra katkı veremedim'

"İyi oynadığım maçlar da kötü oynadığım maçlar da var. Ben kendi adıma özeleştiri yaptığım zaman ekstra bir katkı vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu ekstra katkıyı iki maçta da veremedim. Umarım Çek Cumhuriyeti maçıyla birlikte bu katkıyı sağlayacağım."

'Çekleri çok iyi tanıyoruz'

"Çekleri çok iyi tanıyoruz. Takımı yakından tanıdığımızı düşünüyorum. Onlar da yarın mutlaka kazanmak arzusuyla çıkacaklar. Keyifli bir maç olacak. Umarım kazanan biz oluruz." 

Volkan Babacan'ın ardından söz alan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise şunları söyledi:

'Oyun satranç gibi oynanabilir'

"Geçen maça göre skor bizim lehimize farklı olmalı. Bizi enteresan bir maç bekliyor. Berabere kalsak ikimiz de dışarı çıkıyoruz. Onlar kazansa neredeyse garantiliyor. Biz kazansak şartları var. Oyun yarın satranç gibi oynanabilir. Öyle görünüyor. Enteresan skorlar ortaya çıkabilir."

'Bu durum senaryolardan biriydi'

"Açıkçası ben hayal dünyasında yaşamadığım için esasında işaretlerimi yaptım. Bu gruptan çıkmanın büyük başarı olduğunu söyledim. Bir diğeri, bu grubun ölüm grubu olduğunu ifade ettim. Bu ve buna benzer şeyler... Bu ümitsiz olduğum manasında değil. İyi averajla üç puanın yüzde 80-90 çıkaracağını söylemiştim. Açıkçası senaryolardan biri de buydu. İstememekle birlikte bu da senaryolarımız arasındaydı. Mümkünse amacımız dört puandı. Hırvatistan maçı aklımızda olmayan bir şekilde bitti. Daha farklı düşünmüştük. Yarın senaryolardan birini oynayacağız. Bakalım ne olacak..."

'Bazı olayların boyutunu tahmin edemedim'

'Dün antrenman içerisinde biraz sessizdim ama unutulmamalı ki ben de insanım ve benim de duygularım var. Bu oyuncularımla olan bir şeyden dolayı değil. Yoksa 2016 şampiyonası öncesi kampa bakacak olduğumuzda beklediğim ama boyutunu tahmin edemediğim olayların yaşandığı doğrudur. Benim tecrübemdeki adam bir şeyleri bekler ama boyutunu tahmin edemedim."

'Büyüdüğünü sanan oyuncular...'

"Henüz büyümemiş ama büyüdüğünü sanan oyuncuların hepsine dokunmuşluğum vardır. Hayatlarına da dokundum. Bu kadroyu ben kurdum. Bunun bedelini de ödemeye hazırım. Geçmişte de bu bedelleri ödemiştim."

'Kimseyi aileme dokundurmam!'

"Türkiye'de şu an herkes rahat olsun ama kimse bir yere kaçamayacak. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Emin olabilir herkes buna! Açıkçası artık bunu aileme yapma hakkım var mı diye düşünüyorum. Herkes gibi benim için ailem hayatımdaki en önemli şeydir. Bu zamana kadar dokundurmadım, bundan sonra da dokundurmam."

'Camdan, çelikten bir adam değilim'

"Buradan bu arada gerek televizyonda gerek basında duyarlı insanların tepkilerine de çok teşekkür ederim. Bu yüzden buruktum açıkçası. Ben de camdan, çelikten bir adam değilim. Zaman zaman duygularımı yaşıyorum. Belki sessizliğim ondandır. Bu antrenmanı gözlemlemediğim, içinde olmadığım manasında değil. Ben tamamen işimin başındayım. Turnuva bir hayırlısıyla bitsin bakalım, bittikten sonra her şeyi rahat rahat konuşuruz ama şu an bir sıkıntı yok."

'Türkiye'de matah işlerin hepsini ben yaptım'

"Ciddi anlamda performans düşüklüğü yaşıyoruz. Umarım puan kayıplarını telafi edebiliriz. Bugün bir yazı okudum: Hakan Çalhanoğlu, yanlış yerde oynuyor... 46 yıldır futbolun içerisindeyim. Ben bazılarına göre matah bir insan olmayabilirim ama Türkiye'deki matah işlerin hepsini ben yaptım. Saygı duyulsun."

'Bir iki rotasyon yapabiliriz'

"Benim gülüp oynadığımı kimse görmemiştir. Hayatım boyunca hiçbir zaman özel hayatımı kendi işime karıştırmadım. Oyuncular da üzgün olduğumu bilmeli, onlar da üzülmeliler. Demek ki ne kadar üzülmüş ve kırılmışım ki bu suratıma yansımış. Bundan daha insanı bir reaksiyon olamaz. Sorunumuz bu değil. Bazen mesajları gülerek verirsiniz, bazen ise böyle verirsiniz. Böyle baktığımda takımımızın durumu gayet iyidir. Konsantre olmuş vaziyetteler. Kısa vadede çok büyük değişiklikler yapacağımızı söyleyemem. Bir iki rotasyon yapabiliriz." 

'Utanması gereken birileri varsa, ben değilim'

"Utanması gereken birileri varsa o ben değilim. Utanması gerekenler, bu takımın, bu kafilenin bu hale gelmesini sağlayanlar olmalıdır."

'TRT'de bir profesör olmadık şeyler söylüyor!'

"TRT bu ülkenin, bu devletin televizyonu değil mi? Bu takım da bu ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir tarih programında bir tarih profesörü hakkımızda yorum yapıyor. Bana ve takımımıza olmadık şeyler söylüyor. 'Niye suratınız asık?' diyorsunuz. Ne yapalım? Yalandan gülemeyiz ki. Gülünecek şeyler ama gülemiyoruz."

'Şampiyonaya burada hazırlanılmaz!"

"Ben oyuncularımdan, Euro 2016'ya buraya gelmeden önce hazırlanmalarını beklerdim. Şampiyonaya burada hazırlanılmaz. Ben bu turnuvada birkaç oyuncumun Avrupa ve Dünya'da sitayişle bahsedilen olacaklarını umuyordum"

'Çek Cumhuriyeti dikkat edilmesi gereken bir takım'

"Böyle bir krizden fırsat çıkarabilirsek başka şeyleri konuşuruz. Çek takımıyla grup aşamasında iki maç oynadık ama Çek takımı dirençli bir takım. Dikkat edilmesi gereken bir takım. Genel olarak son bir iki senede iyi bir Çek takımı izledik."