Galatasaray’ın başındayken Trabzonsporlu oyunculara göz koyarak sarı-kırmızılılara transferini sağlayan Fatih Terim, milli takımın başına geçince de yine Trabzonspor alerjisi baş gösterdi. Özellikle Trabzonspor forması giyen oyunculara karşı milli takımı çağrılması noktasında bir hali katı bir tutum sergileyen Fatih Terim, bu huyundan yine vazgeçmedi.

A Milli Takımın deplasmanda Danimarka'la hazırlık ve İzlanda ile oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçı aday kadrosuna Trabzonspor’dan sadece Onur’u çağıran deneyimli teknik adam Mustafa Yumlu, İshak Doğan, Musa Nizam ve Yusuf’u ise görmezden geldi. 
Amerika’da yapılan hazırlık kampına Beşiktaş’tan Ersan Gülüm ve İsmail Köybaşı’yı davet etmeyen Fatih Terim, bu oyunculara karşın çağırdığı Trabzonspor’dan İshak Doğan’ı bu kez aday kadroya almadı. 

Mustafa Yumlu’nun geçen sene gösterdiği performansı es geçen, bu sene Rostov maçlarında ortaya koyduğu performansları da görmezden gelen Fatih Terim’e aslında en güzel cevabı geçtiğimiz günlerde taraftarların ‘En sağlam defans oyuncusu’ seçerek vermişti. 

Ancak taraftarların bu ödülüne rağmen Mustafa’ya hala katı bir tutum içinde olan Fatih Terim’in bu şekilde ki ön yargısı ister istemez tepki çekiyor. 
Yusuf Erdoğan’ın ilk Rostov maçında gösterdiği performansı da es geçen Fatih Terim, bu mevkiye henüz maç oynamamış oyuncuları da çağırması ise ortaya koyduğu tutumu da gözler önüne seriyor. 

24 KİŞİLİK ADAY KADRO

Fatih Terim tarafından oluşturulan 24 kişilik aday kadroda şu futbolcular bulunuyor:

Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir), Mert Günok, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Emre Belözoğlu, Mehmet Topal (Fenerbahçe), Tarık Çamdal (Eskişehirspor), Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu (Bayer 04 Leverkusen), Semih Kaya, Hakan Balta, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Olcan Adın (Galatasaray), Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek (Beşiktaş), Ozan Tufan (Bursaspor), Arda Turan (Atletico Madrid), Ahmet İlhan Özek (Kardemir Karabükspor), Mevlüt Erdinç (Saint-Etienne).
Editör: TE Bilişim