Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Kasımpaşa arasında oynanan maçın hemen başında sarı-lacivertli takımın kaptan Emre ile Kasımpaşa yedek kulübesi arasında yaşananlar maçın önüne geçti. Emre'nin Kasımpaşalı futbolcuya söylediği küfürler yayıncı kuruluşun kameralarına takılmıştı. Ayrıca maçı tribünden izleyen Caner Erkin'in de bariz küfürleri ekrana yansımıştı. Bu durum üzerine suçluluk duygusu duymayan F.Bahçe yönetimi, küfreden futbolcularını korudu ve Lig TV'yi tehdit etti. İşte Fenerbahçe yönetiminin açıklaması: 

"Yayıncı kuruluş Lig TV'nin uzun süredir izlemekte olduğu yayın politikası üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Bilindiği üzere yayıncı kuruluşun asli görevi, sahada oynanan futbolu ve futbolun güzelliklerini, yansız ve eşit olarak sergilemek ve milyonlara sunmaktır.

Bununla birlikte, dün oynadığımız müsabakada görüldüğü üzere;

Kaptanımız Emre Belözoğlu ve cezası dolayısıyla maçı, stattaki 52 bin taraftarımızdan biri olarak tribünde izleyen futbolcumuz Caner Erkin, ‘operasyonel’ bir yayıncılık anlayışı ile kamuoyu önünde linç edilmeye çalışılmıştır. 

Bu çerçevede; kimsenin Fenerbahçe’nin kurumsal hafızasını hafife almaması gerektiğini bir kez daha ifade etmek isteriz.

Ve yine

Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; gücünü kulüpler ve taraftarlardan alan yayıncı kuruluşun, Spor Savcılık Makamı ya da TFF Disiplin Müfettişliği gibi bir sorumluluğu ve görevi bulunmamaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; Lig TV'nin, kulübümüz, oyuncularımız ve taraftarlarımız odaklı, bu tur operasyonel yayıncılık uygulamalarının devamı halinde, en sert tedbirleri almaktan çekinmeyeceğimizi, kendilerine ve kamuoyuna bildiririz.

Saygılarımızla"

HaberTS.com