Federasyon ile 3 büyük kulüp arasındaki tartışmalar Milli Takım’a da sıçradı. Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor başkanları, Yıldırım Demirören’in davetini geri çevirerek yeni bir krizin fitilini ateşledi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in yönetim politikası ülke futboluna ciddi zararlar vermeye başladı. Taraftarlık gözetilmeksizin desteklenen milli takım, hazırlık maçlarında kulüp başkanlarının desteğinden mahrum kalacak. Sürpriz bir kararla TFF Başkanı olan ve uygulamalarıyla geniş bir kesimden tepki alan Yıldırım Demirören, şimdi de “milli kriz”le sarsıldı. Ay-yıldızlı ekibin oynayacağı hazırlık maçlarına 3 büyük kulübün başkanı TFF’yi protesto için gitmeme kararı aldı.
Futbolun zirvesinde yaşanan krizi gözler önüne seren tabloda Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, TFF’den kendilerine gönderilen davet mektubuna olumsuz cevap verdiler.

Bunun sonu seçim
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören imzalı davette Süper Lig’de mücadele eden kulüplerin başkanları, 2 Haziran’da Lizbon’da oynanacak Portekiz ve 5 Haziran’da da Almanya’da yapılacak Ukrayna maçlarına davet edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, bu iki maç için özel uçak kaldıracak. Bu daveti Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor kulüpleri reddetti. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ise Yıldırım Demirören’e davete katılmayacağını yazılı olarak bildirdi. Haziran ayındaki mali kongrede bu takımlar güç birliği yaparak seçim için imza toplama kararı almıştı. TFF’yi seçime götürmek isteyen kulüpler, Yıldırım Demirören ve ekibini istemiyor. Geçtiğimiz günlerde de Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile TFF İkinci Başkanı Ufuk Özerten arasında sert diyaloglar geçmişti.

Editör: TE Bilişim