Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt Fanatik gazetesine açıklamalarda bulundu. Kuyt Trabzon'da yaşadıklarından, Meireles'in cezası ile ilgili konuştu

Burada holiganizm başka!

Hep sevgiden saygıdan bahsediyoruz ama deplasmanlarda büyük sıkıntı çektiğiniz anlar da oluyor. Sahaya atılan yabancı maddeler, edilen küfürler vesaire... İngiltere’de pek olmayan şeyler bunlar herhalde...

Avrupa’daki taraftarlar arasında da büyük hooligan gruplar var. Fakat holiganizmin Avrupa’daki boyutuyla Türkiye’deki boyutu arasında büyük farklar var. Çünkü Avrupa’da hooligan bile olsalar, sahadaki oyunculara, bu işin profesyonellerine saygı duyarlar. Onların derdi, karşı tribündeki karşı takımın taraftarlarıdır. Türkiye’de ise karşı takıma ait ne varsa hedef oluyor. Trabzon’da yaşadıklarımız da bunun bir kanıtı.

O ortam, rakibi bile oynatır

Sana göre neydi Trabzon’da yaşananların tarifi?

Bakın, öncelikle başka bir stada gidelim. Fenerbahçe’nin en büyük rakibinin, Galatasaray’ın stadına... Galatasaray maçındaki ortamı gerçekten çok beğendim. Aslına bakarsak, vahşi bir ortam vardı Türk Telekom Arena’da, ancak sahadaki futbolcuya, rakipleri bile olsa saygı duyuyorlardı. Hiç yabancı madde atılmadı mesela... Böyle bir ortamda, rakip bile olsanız, futbol oynamak için can atarsınız. Trabzon’a, Avni Aker Stadı’na gelince... Orada resmen ördek gibiydik, topu ne zaman ayağımıza alsak, üstümüze yabancı madde yağıyordu. Sürekli bir şeyler atıyorlardı üzerimize... Bu kabul edilebilecek bir şey değil.

MEIRELES SUÇLU OLDUĞUNU KABUL ETTİ
"Raul ile kamplarda da aynı odayı paylaşıyoruz. Galatasaray maçından sonra o olayları elbette konuştuk, tartıştık. Hatalı olduğunu kabul ediyor. Sahanın içinde hakeme o hareketleri yapmasının yanlış olduğunu kabul ediyor ve bu nedenle verilen cezayı kesinlikle doğru buluyor."

Editör: TE Bilişim