Çok değil birkaç ay önce, Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarına katılmamak gibi bir durum ile karşılaşmayacağı yönünde haber yapan gazetelerin arşiv sayfaları şimdi suratlarına bir tokat gibi iniyor.

O dönem her türlü haberi ve yorumu Fenerbahçe lehine işleyen İstanbul yerel medyası, gelişmeleri de kendi bakış açısı ile değerlendirip, okurlarını da yanıltıyor deyim yerindeyse, yalan haber yapıyordu.

TRABZON BASININDA BÜYÜK SEVİNÇ

Trabzon'da yerel basın, Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe aleyhine ifade kullanırken 2010-2011 sezonunun şampiyonunun Trabzonspor olduğunu vurguladılar. Karadeniz Gazetesi, "Futbolda emek hırsızlarına Avrupa kapısı kapandı" başlığının altında, "O kupa Trabzon'a gelecek", "UEFA Disiplin Kurulu emek hırsızlarını affetmedi", "Fener'e Avrupa yasak, Yıldırım'ın ise dünyası harap" ve "2010-2011 sezonunda elinden şampiyonluk kupası alınan Trabzonspor'a hakkının teslim edilmesini isteyen UEFA, TFF'ye gözdağı verdi" diye yazdı.

İşte o dönemin Fanatik, Akşam ve Haber Türk gazetelerinin sayfaları...

Bir ibret vesikası olarak ithaf olunur…

"KÜRESEL ADALET"

Günebakış Gazetesi de, "2 yıl sonra şike zanlılarına hak ettikleri cezayı TFF değil, küresel adalet verdi" üst başlığıyla birlikte, "Fener'i men etti, TFF'ye tokat gibi cevap verdi" ve "Neredesin Demirören!" başlıklarını kullandı. Taka Gazetesi ise UEFA Disiplin Kurulu'nun kararını, karikatür ve sert başlıklarla okuyucularına aktardı. UEFA yetkilisinin Trabzonsporlu futbolcunun elini havaya kaldırdığı karikatürde, Fenerbahçeli futbolcunun formasına ise, "Şikeci" ibaresi koydu.

"ŞİKECİLER KOVULDU"

Taka Gazetesi'nde yer alan başlıklarda, "1996'da radar yoktu kurtuldunuz, 2005'de hakemle aldınız ama bu defa yakalandınız", "TFF, PFDK ve Tahkim pisliğin üzerini örttü, UEFA uzaktan bağırdı, orası leş gibi şike kokuyor", "TFF'nin değil gavurun adaleti!", "Pisliği UEFA Temizledi" ve "Şimdi TFF düşünsün" yer alırken İlkhaber Gazetesi de, "Güle güle Aziz'im!", "Şikeciler kovuldu" ve "Kupa Trabzonspor'a" başlıklarıyla UEFA Disiplin Kurulu'nun kararını okuyucularına duyurdu.