Fenerbahçe Kulübü'nden, futbol takımını taşıyan  otobüse yönelik saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Kulüp olarak düşüncemiz,  bu karanlık eylem aydınlatılana ve Fenerbahçe kamuoyu vicdanı tatmin edilene  kadar liglerin ertelenmesinin kaçınılmaz olduğudur" denildi.

Kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamada, takımın Çaykur  Rizespor maçı sonrası Trabzon'daki havalimanına gidişi sırasında yaşadığı olayın,  üstü örtülecek basit bir taraftar olayı değil, Fenerbahçe'ye yönelik organize ve  tasarlanmış silahlı saldırı ve suikast girişimi olduğu savunuldu.

Fenerbahçe camiasının itidale davet edildiği, konuyla ilgili ayrıntılı  açıklamanın kulübün yarın gerçekleştirilecek olağanüstü yönetim kurulu  toplantısından sonra yapılacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Temmuz kumpasından bu yana bazı odaklarca körüklenen, korunan ve  hatta ödüllendirilen Fenerbahçe düşmanlığının geldiği son aşamadır. Artık  futbolun sonuna gelinmiş ve kan dökülmüştür. Bu eylemi yapan ve yaptıranların bir  an evvel bulunarak cezalandırılmaları Fenerbahçe'nin vazgeçilmez hassasiyeti ve  önceliğidir.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak düşüncemiz bu karanlık eylem  aydınlatılana ve Fenerbahçe kamuoyu vicdanı tatmin edilene kadar liglerin  ertelenmesinin kaçınılmaz olduğudur. Bu hain ve alçak saldırıda yaralanan otobüs  şoförümüz Ufuk Kıran başta olmak üzere tüm sporcularımıza, teknik heyetimize,  çalışanlarımız ile ailelerine ve camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."