Fenerbahçe eski Asbaşkanı Ali Koç'un şirketine bağlı kurumlar, şike kararını verecek her kuruma sponsor olmaya devam ediyor. Koç'un sahibi olduğu Yapı Kredi Bankası'nın UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonuna sponsor olmasının ardından yeni bir bomba daha geldi. Koç bu kez OPET firmasıyla TFF'nin resmi akaryakıt tedarikçisi oldu. Koç'a ait OPET firmasının süreç boyunca Fenerbahçe'yi korumaya alan TFF'ye bu anlaşmayla bedel ödediği şeklinde yorumlanırken, “Bugüne kadar Koç grubu neden UEFA ya da TFF’ye sponsor olmadı da şike olayları patlak verdikten sonra bir anda hem UEFA’ya hem de TFF’ye sponsor oldular” soruları sorulmaya başlandı.
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile OPET Petrolcülük A.Ş. arasındaki sponsorluk anlaşması gerçekleştirildi. Beşiktaş Four Seasons Otel'de gerçekleştirilen imza törenine TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 2. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlar Komitesi Başkanı Selim Koray, TFF İdari İşler, TFF Organizasyon ve Etkinliklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, TFF Basın Sözcüsü Mete Düren, TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin, Mili Takımlar Teknik Sorumlusu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu ve OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca katıldı.
 
İmza töreninde konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Futbol ekonomisini geliştirmek, büyütmek, hizmet kalitemizi artırmamız ve öngördüğümüz hedeflerimize ulaşmamız açısından çok önemli. Güçlü stratejik ortaklarla işbirliği yapmak, onların bilgi, birikim ve deneyimlerinden de yararlanıp, futbolumuzun geleceğini tasarlamak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk de, "OPET, bu topraklardan doğan ülkemizin akaryakıt markası. Bu nedenle bir Türk şirketi olarak, ülkemizin değerlerine destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Kupa yolculuğunda Milli Takımımızın yanında olmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, bu birlikteliğin şans getirmesini dilerken, OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca ise, Milli Takımlarının etkinliklerinde yer almasından onur duyacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından OPET Petrolcülük A.Ş.'yi, Milli Takımlar resmi tedarikçisi kılan protokol imzalandı.

Editör: TE Bilişim