Rize'den Trabzon'a giden Fenerbahçe takım otobüsüne Sürmene'de saldırı gerçekleşirken, yaralanan otobüs şöförü polis aracıyla hastaneye kaldırdıldı! 

SÜRMEDE'DE AKIL ALMAZ OLAY! 

Türk spor tarihinin en akıl almaz şiddet olaylarından biri, Fenerbahçe'nin Rize deplasmanı dönüşünde yaşandı! 

İstanbul'a gitmek için Trabzon Havaalanı'na doğru giden Fenerbahçe otobüsüne Sürmene'den geçerken saldırı oldu. Saldırı sırasında otobüsün şöförü vuruldu. Şöför kanlar içinde direksiyonda kalırken, otobüsü içerideki güvenlik görevlisi durdurdu.  

Otobüs şu anda yolda bekletililiyor ve güvenlik çemberinde tutuluyor! 

ŞÖFÖRÜN DURUMU İYİ

Rize'den Trabzon'a giden Fenerbahçe takım otobüsüne Sürmene'de saldırı gerçekleşirken, yaralanan otobüs şöförü polis aracıyla hastaneye kaldırdıldı! Sürmene Devlet Hastanesi'ne kaldırılan şöförün durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Fenerbahçe otobüsü yolda durdu ve güvenlik çemberine alındı!Fenerbahçe kafilesi, can güvenliği nedeniyle emniyet güçlerinden zırhlı araç talep ediyor.

İsminin Ufuk Kıran olduğu öğrenilen 35 yaşındaki Rizeli şöför Sürmene'de gözlem altına alındıktan sonra, Trabzon Farabi Hastanesi'ne nakledildi.


Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu ve İlhan Ekşioğlu, Rize'den Trabzon'a dönerken, yaşadıkları saldırı sonrasında açıklamalarda bulundu.

"YAKINDA BOMBA ATACAKLAR"

Mahmut Uslu yaşananlara tepki göstererek, "Söylenecek bir şey yok. Kimse bu işleri tahrik eden, 3 Temmuz'dan beri olayı bu noktaya getirenler hesap vermeli. Biz ne yapmışız? Ne yapmış bu çocuklar. Yakında bomba atacaklar" dedi.

"BUNDAN SONRA GÜNAH BİZDEN GİDER"

Açıklamalarına devam eden Uslu, "Daha önce tarlalardan gidiyorduk, öyle mi yapmamız lazım? Biz buraya spor için geliyoruz, misafire böyle yapılır mı? Yerlere bakın kan revan içerisinde. Bizleri kimse sindiremez. Bunu herkes biliyor. Evimize gidiyoruz, neyin intikamını alıyorlar? Medyanın artık kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Sadece idarecilere konuşarak düzelmez. 'Olay bitmiştir' deniyor, hala 'Kupayı alacağız, öyle yapacağız, böyle yapacağız' deniyor. Bundan sonra efendilik bizden gider. Herkes konuşarak bu hale geldi olay" diye konuştu.

Emniyet görevlileriyle tartışan Mahmut Uslu, "Güvenlik önlemini alacaksınız. Türkiye zor günlerden geçiyor. Biz sustuk, artık susmayız" dedi. 

"BU ŞÖFÖRÜ ÖLDÜRMEYE YÖNELİK HAREKET"

Oldukça sinirli olan Mahmut Uslu, "Galatasaray eski başkanı olmak üzere kimseye cevap vermedik. Türkiye zor günler geçiriyor. Bu olay çok önemli. Bu şöförü öldürmeye yönelik hareket. Bu otobüs viyadükten geçiyor, şöför ölsün, futbolcular parçalansın isteniyor. 5 km önce, 'Bundan sonrası tehlikeli' dedim. Olanları gördük. Emniyet bunu bilmiyor mu? Kupa maçında adım başı polis vardı, şimdi neden yok? Sayın Başbakan da bu işlere bakıyordur heralde. Bu işleri siyasete sokmayız, biz spor yapmaya çalışıyoruz. Artık emniyetin, vilayetin dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu. 

Sarı-lacivertli yönetici İlhan Ekşioğlu, "Bu bir vahşet. Şöförümüz için dua ediyoruz. Bunu kaşıyanlar utansın. Bu artık son nokta. Taşı geçtik, artık silah var. Söylenecek hiçbir şey" dedi. 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu ve takımı havaalanında karşıladı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Trabzonsporlu yönetici Yakup Aslan ve TFF yöneticisi Mustafa Beyazlı, kafileyi Vali ile birlikte karşıladı.

Vali Öz, Mahmut Uslu ve basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İlk intiba taştan gelmesi. Karşı şeritten bir araçtan yapılmış bu saldırı. İnceleyip bakacağız. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız aradı. Sonuna kadar takip ediyorlar. Onların da selamı var. Geçmiş olsun diyoruz. Bütün köprülerde, viyadüklerde önlem vardı. Gerekli failleri yakalarız. Tüm ekibe geçmiş olsun. Can kaybı olmaması büyük sevinç."

"ŞOFORÜN DURUMUNDAN TAM EMİN DEĞİLİZ"

"Şoforün ilk muayenesi taştan yaralanma. Üniversite hastanesine sevkedildi. Rapor ve olay yeri çalışmaları yapılıyor. Can sağılığı konusunda tam emin olunamadı. Üst hastaneye gitti. Doktor, gözün altında taş yaralanması dedi ancak tam emin değiliz. Başbakan, Spor Bakanı, İçişleri Bakanı ile konuştuk. Talimatları aldık. Emniyet ve jandarma olay yerinde. Bu işin failleri en kısa sürede ortaya çıkarılacak."

İşte Yakup Aslan'ın açıklamaları:

"KATLİAM OLURDU!"

"Şoförün Allah korusun yoldan çıkması durumunda bir katliam olurdu. Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna geçmiş olsun. Cinayet gibi bir şey olurdu. Şehrimizin adı lekelenecekti. Trabzon ve Trabzonspor bunu hak etmiyor.

"BUNUN TARİFİ MÜMKÜN DEĞİL"

Biz kendi sahamızda oynadığımızda, bırakın taşı küfür dahi istemedik. Tepkisel olmayın dedik. Burada bizim maçımız da yok. Ondan sonra, son zamanlarda ileri geri konuşma durumu da yok. Bu nereden, nasıl çıktı, anlamış değilim.
Bunun tarifi mümkün değil. Biz kulüp olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Bu kişi veya kişileri bulup, adalete teslim edilmeleri için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Spor mudur, terör müdür, neyse, sporculara yapılan bir hakaret. Bunun tarifi mümkün değil."

"BU ŞEHRİMİZ ADINA BİR UTANÇ"

"Bu şehrimiz adına bir utanç! Olay Fenerbahçe, Trabzon kavgası değil. Mahmut Bey'e onu dedim. Kızıp, bağırabiliriz ama birçoğumuz arkadaşız. Taraftarların bunu bilmesi lazım. Bizim Fenerbahçe ile bir münakaşamız bile yok. Bir kupa meselesi var, hukukçular onu yürütüyor.
Buradaki maç da güzel geçmişti. Bunu yapan taraftar olamaz. Bize bunun mal edilmesi olamaz. Trabzonsporlu birinin "Bunu yaptım" demesi beni yok eder. Biz daha önce de söyledik. Biz barışın, dostluğun sağlanması için her şeye hazırız. Bazı pürüzler var, onların kaldırıp kucaklaşmak lazım."

"TRABZON'A EN ÇOK FAYDASI DOKUNAN AZİZ BEY'DİR"

"Biz kimseyle düşman değiliz. Fenerbahçe, Türkiye'nin büyük bir kulübü ve bir Anadolu kulübü aynı zamanda. Trabzonspor'a geçmişte en çok faydası dokunan kulüp Fenerbahçe'dir. 3-5 sene önceki, Digitürk pastasından hisse almak konusunda Trabzonspor'u savunan Aziz Bey'di.

"BU SÜREÇ, SALDIRI GEREKTİRMEZ"

Taraftar bunu bilsin. Bir süreç var ama bu kavga, saldırı gerektirmez. Cinnet geçirmeyi gerektirmez. Mücadelemiz devam edecek ama bu çok farklı bir şey. En kısa zamanda bunu yapan kişi bulunur. En şiddetli cezaya çarptırılır. Toplum vicdanı inşallah böyle devam eder. Allah korudu, Allah korudu."

FARABİ DOKTORU KONUŞTU

Doktor yaptığı açıklamada, "Bir metal parçası bulundu. Bir cisim ya da saçma olabilir. Silahlı bir yaralama gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

VALİDEN İLERLEYEN SAATLERDE 'SİLAH' AÇIKLAMASI

Saat 00:20 sularında yeniden açıklama yapan Vali, "Olay yerinden ilk bulgular taşla saldırı olduğunu gösteriyordu. Ancak şöförün kafasında metal parçası olduğunu söylendi. Olay yerinde, direksiyonun bir bölümünde aynı parçanın bulunduğu söylendi. Saçma veya kurşun olabilir. Olay son incelemelerin ardından silahlı saldırı gibi gözüküyor. Görgü tanıkları var, incelemerl sürüyor" 

DOKTORUN AÇIKLAMASI



Karadeniz Teknik Üniversitesi Doktoru Doç. Dr. Abdülkadir Gündüz,Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırı sonrası, otobüs şoförünün sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

 
İşte Doç. Dr Abdülkadir Gündüz'ün açıklamaları şöyle:
 
"Elmacık kemiği ile şakak kemiği arasında kırık var. Ameliyat yapılacak. Beyinde sorun yok. Hayati tehlike yok. Elmacık kemiği ile şakak arasında bir metal parçası var. Muhtemelen kurşun yarası olabilir. Durum net değil. Kırık için KBB bölümü ve plastik cerrahi bölümü bakıyor. Beyinde bir hasar olmaması şanslı bir durum. Takip ediyoruz, gelişmeler konusunda bilgilendireceğiz." 









ŞÖFÖRÜN POLİS ARACIYLA HASTANEYE KALDIRILIŞ ANI





Editör: TE Bilişim